avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj si activitate in cadrul biroului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj si activitate in cadrul biroului electoral

Buna ziua,

Beneficiez de indemnizatie de somaj pana in august 2012 si am fost propusa sa fac parte din biroul electoral al unei circumscriptii. Ce trebuie sa fac sau sa nu fac pentru a nu mi se sista indemnizatia de somaj?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:04, 15 Mai 2012
Salut! si eu ma aflu in aceeasi situatie... la agentia de ocuparea fortei de munca din oras, doamnele mi-au zis ca o sa pierd somajul....am vorbit cu trei avocati si un jurist...toti mi-au spus ca nu o sa pierd somajul pt. ca e o indemnizatie si nu un venit constant... nici eu nu reusesc sa dau de cap.. eu nu am intrebat la anofm...te rog sa postezi, daca iti raspund. o sa mai postez si eu ce reusesc sa mai aflu/fac.
1. - Cei care va aproba plata, suspendarea si incetarea indemnizatiei de somaj sunt cei de la AJOFM.
- Ei ar trebui sa va dea un raspuns clar, argumentat legal.
- Sau cel mai competent ar fi ANOFM.

2. - Juristii cu care ati vorbit si-au dat si ei cu parerea.
- In Legea 76/2002 nu exista notiunea de venit constant (zice numai venit, pur si simplu).
- Iar indemnizatia primita de la BEC este si ea un venit impozabil, chiar daca ii zice indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract part-time pesticid pesticid Buna seara, Sunt somer indemnizat. Daca semnez un contract de munca part-time si venitul aferent desfasurarii programului nu depaseste 500 lei imi ... (vezi toată discuția)
Sunt asociat unic la un srl care este pe 0 cesar cesar Buna ziua, Sunt asociat unic la un SRL care este pe 0 de aproximativ 10 luni.Eu lucrez la o alta societate ca angajat de 12 luni.Societatea la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Suspendare indemnizatie somaj felicia_albu@hotmail.com felicia_albu@hotmail.com daca sunt in somaj pot sa fiu presedinte de circumscriptie electorala in perioada alegerilor , sau trebuie sa-mi suspend indemnizatia de somaj =D> (vezi toată discuția)