avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CASS - mod de calcul, regularizare anuala pentru o PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CASS - mod de calcul, regularizare anuala pentru o PFA

In data de Joi, 26 Ianuarie 2012, 20:24, ati postat un raspuns pentru cineva (o PFA), unde la pct. 3, ati afirmat asta:
“5.5% CASS ( sanatate) aplicat la v net exclusiv contributiile platite la CAS, dar nu mai putin 39 ron/luna”

Intrebari: 1. Despre care venit net este vorba aici?
2. Ce trebuie sa inteleg prin afirmatia: “exclusiv contributiile platite la CAS”
3. Calculul regularizarii CASS pentru anul fiscal 2011: cum se determina baza de calcul la care se aplica cota de 5,5% in vederea regularizarii CASS pentru o PFA, pe anul fiscal 2011?
Fiind o PFA, doresc un raspuns competent! Ma multumesc.

Alte discuții în legătură

Contributii cami6891 cami6891 Buna, Sunt angajata cu CIM part time la o soc. com. si mai am si un contract de colaborare cu un broker de asigurare avand PFA. Pentru acesta emit factura si ... (vezi toată discuția)
Se plateste cass(pensii)pentru pfa care lucreaza si cu carte de munca la alta societate danieljanta danieljanta Am un PFA si conform noului cod fiscal 2012 nu inteleg daca se plateste si cass(pensii).Precizez ca lucrez si cu carte de munca la o alta societate si acolo ... (vezi toată discuția)
Pfa pt 3 luni - plati la stat moniquesro moniquesro Buna ziua, as vrea sa stiu cateva detalii legate de PFA. Am un contract de munca pt 3 luni de zile pt care as vrea sa imi fac PFA, lucrez in domeniu IT in ... (vezi toată discuția)