avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... se plateste cass(pensii)pentru pfa care lucreaza si cu ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

se plateste cass(pensii)pentru pfa care lucreaza si cu carte de munca la alta societate

Am un PFA si conform noului cod fiscal 2012 nu inteleg daca se plateste si cass(pensii).Precizez ca lucrez si cu carte de munca la o alta societate si acolo imi sunt oprite si virate catre stat toate contributiile inclusiv cele pentru casa de pensii.in anul trecut 2011 am platit impozit 16%+sanatate 5.5%.
Cel mai recent răspuns: danieljanta , utilizator 19:12, 11 Ianuarie 2012
Da, asa trebuia platit , numai sanatate 5,5% si impozitul pe venit de 16%.M-am confruntat cu aceeasi situatie, am ajuns la Casa de Pensii la sectorul 3 si acolo am obtinut informatia ca CAS se plateste pentru PFA numai cand nu ai un contract de munca. Asta se intampla anul trecut prin aprilie.
Multumesc,
stiu dar pe anul acesta ce se intampla, se plateste cumva catre casa de pensii?Sau este la fel ca anul trecut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa pt 3 luni - plati la stat moniquesro moniquesro Buna ziua, as vrea sa stiu cateva detalii legate de PFA. Am un contract de munca pt 3 luni de zile pt care as vrea sa imi fac PFA, lucrez in domeniu IT in ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa sorinnel_25 sorinnel_25 in urma cu o saptamana am deschis un magazin pe PFA si platesc impozitul pe venit de 3%. Mai trebuie sa platesc ceva si la fortele de munca? am asigurare de ... (vezi toată discuția)