avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cu privire la o problema legata de vechimea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cu privire la o problema legata de vechimea in munca

Apelez la cei cu mai multa experienta in dreptul muncii pentru o problema relativ simpla.
Situatia este urmatoarea: in prezent sint angajat la o firma, dar sint si doctorand. In vara urmeaza sa sustin teza de doctorat si datorita examenelor si finalizarii tezei, pentru a avea suficient timp pentru acestea trebuie sa-mi iau concediu de aproximativ 2 luni.
Intrebarea mea este: ar fi posibil sa-mi iau concediu fara plata 2 luni, iar aceste 2 luni sa se contorizeze ca vechime in munca ?
Chiar daca in aceasta perioada nu voi primi salariu, as dori totusi ca aceste 2 luni in care voi avea concediu sa se considere vechime in munca. Exista o posibilitate de a face ca perioada respectiva sa fie considerata vechime in munca ?
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns sau sugestie.
Liviu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 11 Decembrie 2008
Depinde daca aveti contract colectiv de munca la nivel de unitate si ce este trecut in el. De exemplu, la un fost loc de munca, unde am participat la negocierea contractului ca si reprezentant al salariatilor am obtinut o luna de zile concediu cu plata pentru pregatirea si sustinerea examenelor finale.
Daca este concediu fara plata , acesta perioada nu este considerta vechime in munca.
Cam greu sa obtineti asa ceva ... sa intrati in CFP si aceasta perioada sa fie considerata vechime in munca.
Ar fi o posibilitate sa intrati in CM si in CO ...:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doctorat - vechime in munca la pensie? sabyella sabyella Buna ziua, As avea si eu o intrebare: daca studiile de doctorat nu se finalizeaza cu sustinerea tezei de doctorat, dar in cei 4 ani de stagiu facuti ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in ministerul administratiei si internelor ionut eu ionut eu doresc sa imi iau concediu fara plata , nu stiu cum sa procedez si nu stiu pe ce perioada as putea lua, eu as fi vrut pe cel putin 6 luni.lucrez de 4 ani dar ... (vezi toată discuția)
Doctorat-vechime in specialitatea studiilor Florentina_Z Florentina_Z Buna ziua. As dori sa stiu daca cei trei ani de doctorat se considera vechime in specialitatea studiilor. Mentionez ca am fost doctorand in cadrul programului ... (vezi toată discuția)