avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare Parohie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare Parohie

Va rog sa ma ajutati in legatura cu etapele infiintarii unei parohii cu personalitate juridica.
Din pacate nu am gasit nici o informatie in legatura cu acest subiect.
Este vorba de un cult recunoscut in Romania (reformat), noul Statut al Bisericii fiind recunoscut de HG nr. 186 din 20 februarie 2008.
Intr-o localitate de langa Cluj s-au gasit deja peste 500 de enoriasi, familii care s-au mutat din oras in blocurile nou construite.
Adunarea Generala a celor doua foruri superioare (Protopopiala si Episcopala) a dat deja Hotararea de infiintare a unei noi parohii pe baza cererii Consiliului format dintre enoriasii amintiti. S-a infiintat si organul de conducere, a fost numit un preot si un corator, incredintat cu organizarea parohiei.

Intrebarea mea este:
Care sunt etapele ce trebuie parcurse si actele necesare pentru dobandirea unui CUI/CIF?

Este necesar depunerea unei cereri la Ministerul Justitiei pentru rezervare nume, si depunerea cererii la judecatorie pentru infiinatre ca si la asociatii si fundatii, sau institutiile religioase se inregistreaza numai la ANAF?

Cu multumiri anticipate,
Tarkanyi


Alte discuții în legătură

Cult biserica (taxe, salarii clerici) adibocu adibocu e taxa legala plata cultului la biserica sau nu? sunt obligat sa platesc cultul la biserica? sau e doar o \"plata benevola\"? exista legi care ma obliga la ... (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
consiliul parohial mi-a solicitat o taxa de contribuție cu trei ani in urmă pentru a oficia căsătoria ... Danut 08 Danut 08 Buna ziua Mă numesc Dan și locuiesc în Finteușu Mic. Sînt căsătorit în 21 octombrie 2018 și am următoarea problemă: Consiliul parohial mi-a ... (vezi toată discuția)