avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cheltuieli de judecata

as vrea sa stiu si eu unde se achita cheltuielile de judecata si in cat timp de la pronuntarea deciziei de catre instanta?
daca am suspendare de o luna care a atras la randul ei anularea permisului de conducere dupa un an mai trebuie sa fac scoala de soferi sau trebuie sa dau doar examen teoretic si practic de ce acte voi avea nevoie sau cum se procedeaza?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andres1987andres , utilizator 18:04, 11 Mai 2012
- daca este vorba de un dosar penal, cheltuielile de judecata se achita la Trezorerie
- daca vi s-a anulat permisul de conducere, trebuie sa sustineti inca o data atat proba practica cat si cea teoretica, fara a mai urma cursurile unei scoli de soferi

Art. 116 OUG 195/2002
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una din situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule, prevazuta la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis conducere!help Dervish Dervish Buna Seara, ma intereseaza daca dupa 6 luni de la data ramaneri definitive a unei condamnari cu suspendare la regim circulatie pot sa redobandesc permisu de ... (vezi toată discuția)
Permis niculaie florin niculaie florin buna seara.am permisul retinut de politie.am primit condamnare:8luni de inchisoare cu suspendare 2ani cu incercare si o amenda de 1000lei .au trecut2ani de ... (vezi toată discuția)
Anul trecut am fost condamnat la un an si sase luni cu suspendare pentru refuz recoltare probe biologice naecostache naecostache Nu am primit de la judecatori buftea nici o instiintare asupra acestui fapt,ce pot face deoarece am inteles ca de la un an de la sentinta pot recupera ... (vezi toată discuția)