avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... varianta reparatie fatada
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

varianta reparatie fatada

Imobil cu 10 apartamente.Se hotaraste reparatia fatadei. Din 10 apartamente 9 apartamente voteaza ca modalitatea de plata sa se faca astfel: la fatada principala,adica unde fiecare are ferestre,plata sa se faca dupa delimitarea fiecaruia apartament,adica fiecare plateste reparatia in fata la apartamentul lui. Iar la calcane,unde nu se poate face delimitare plata sa se faca dupa cota parte indiviza.Se poate proceda astfel?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 19:45, 12 Mai 2012
Corect este sa repartizati toata cheltuiala pe cota-parte indiviza.Este vorba de o reparatie a fatadei care este parte comuna,indiferent daca exista geamuri sau nu.
da,insa legea poate fi interpretata pentru ca spune ca daca nu se poate face delimitare la partea comuna se face impartirea dupa cota parte indiviza,insa la fatada unde exista geamuri se poate face delimitare foarte usor
Daca AG hotareste sa achitati asa....este treaba Dumneavoastra,dar sa vedeti cand incep certurile pentru 10 banuti.
Legea 230/2007 Art. 48. - (1) Stabilirea si repartizarea sumei care priveste proprietatea comuna ce revine fiecarui proprietar din cadrul condominiului se fac proportional cu cota-parte indiviza din proprietatea comuna.
Si daca reparati terasa sau acoperisul cum procedati, platesc doar cei de la ultimul etaj?
in cazul acoperisului-parte comuna la care nu se poate face delimitare,am plati dupa cota parte indiviza evident.Idem casa scarilor.E parte comuna,dar nu poti delimita.Idem calcane imobil.Dar la una din partile fatadei,care are ferestre,deci se poate face delimitare (asa cum legea specifica)chiar cu ochiul liber, de ce nu ar fi corect sa faci plata dupa delimitare?Sau daca nu este corect,atunci as vrea un exemplu de parte comuna in care se poate face delimitare,devreme ce exista in lege specificatia.Nu ma contrazic,doar caut sa gasesc sfaturi si pareri.Multumesc
Nu este vorba de contrazicere,dar cel mai corect repartizarea sa se faca pe cota-parte indiviza la orice reparatie sau imbunatatire care se face pe partile comune,fie ca este vorba de acoperis,subsol,casa scarii sau fatada. Dar daca sunteti doar 10 apartamente si de comun acord stabiliti altceva cred ca este ok, dar sa faceti si o AG a proprietarilor si sa treceti intr-un PV, sa nu apara discutii mai tarziu. Sa specificati cat este total lucrare,cat revine de fiecare apartament pentru fatada cu geamuri si cat pe cota-parte de fiecare proprietar.
Bafta!

Alte discuții în legătură

Reparatie fatada imobil arasgata arasgata Este normal ca la reparatia fatadei imobilului sa se imparta plata intre apartamente dupa cota parte indiviza, chiar daca apartamentele cu aceeasi cota parte ... (vezi toată discuția)
Contributie lucrari fatada andrewculda andrewculda As dori sa stiu daca sunt obligat sa contribui la plata lucrarilor de refacere a fatadei unei cladiri, daca sunt co-locatar in curte comuna (fac parte din ... (vezi toată discuția)
Ferestrele fac parte din fatade ? in sensul ca fatadele sunt ... Calin.Alin Calin.Alin Ferestrele fac parte din fatade ? in sensul ca fatadele sunt proprietate comuna si toti proprietarii contribuie la repararea lor , dar ferestrele ? Toti ... (vezi toată discuția)