avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie fatada imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie fatada imobil

Este normal ca la reparatia fatadei imobilului sa se imparta plata intre apartamente dupa cota parte indiviza, chiar daca apartamentele cu aceeasi cota parte indiviza nu au peretii exteriori egali ca si metri patrati ?
Inca o situatie un apartament caruia ii revine cota parte indiviza de 8 % are la fatada 2 camere inspre strada ,adica 100 mp exteriori iar alt apartament are cota parte indiviza de 10% ,insa la fatada o singura camera (implicit o suprafata de mp exteriori mai mica- adica 50 mp ).
Deci daca am la strada (fatada) o suprafata in mp mult mai mica ,adica jumatate decat alt vecin, trebuie sa platesc mai mult ca el, caci se ia dupa cota parte indiviza? Este obligatoriu acest sistem dupa cota parte indiviza sau e doar o sugestie/modalitate de impartire a platii si mai exista si alte variante?
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
arasgata, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 10:54, 26 Martie 2021
Art. 45 din Normele metodologice de aplicare a legii nr. 230/2007 mentioneaza ca Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate (aici se incadreaza repararea fatadei imobilului) se repartizeaza proportional cu cota-parte indiviza de proprietate din proprietatea comuna a fiecarui proprietar, calculata in functie de suprafatele utile ale tuturor apartamentelor si ale spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta. Cota-parte indiviza de proprietate din proprietatea comuna a fiecarui proprietar este inscrisa in acordul de asociere. Modificarile asupra cotei-parti indivize se consemneaza in acordul de asociere, conform regulii stabilite de acesta.
Din punct de vedere moral, daca doriti, legiuitorul a considerat ca de repararea fatadei imobilului (pentru a ne raporta la cazul dvs. concret) beneficiaza toti proprietarii de imobile, indiferent de expunerea apartamentului la exteriorul cladirii. Astfel, actiunea de reparatie a fatadei nu trebuie privita ca profitand exclusiv celor care au o expunere mai mare, ci intregului imobil, pe cale de consecinta fiecarui proprietar. De exemplu, in cazul in care veti dori sa vindeti/inchiriati apartamentul, un argument hotarator va fi faptul ca imobilul a fost renovat...

Fatada imobilului reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie constituie si implica responsabilitatea asociatiei de proprietari
Contravaloare costuri reparatii parti comune se repartizeaza in temeiul disp art 45 din HG nr 1588/2007 proportional cu cota-parte indiviza de proprietate
Și eu locuiesc intr-o curte comuna cu 8 apartamente dintre care doar doua au fatada la strada . As vrea sa știu dacă celelalte 6 apartamente sunt obligate sa participe la renovarea fațadei stradale .
@1806
Toate ap. indiferent de front stradal sau nu , puncte cardinale , contribuie la renovarea imobilului in care locuiesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varianta reparatie fatada andapopa andapopa Imobil cu 10 apartamente.Se hotaraste reparatia fatadei. Din 10 apartamente 9 apartamente voteaza ca modalitatea de plata sa se faca astfel: la fatada ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei de propietari comite ilegalitati mangot mangot buna ziua,locuiesc intr-un imobil vechi cu mai multe apartamente si sunt propietarul unui apartament.Administratorul spune ca a venit somatie de la primarie sa ... (vezi toată discuția)
ReparaȚii zid exterior de rezistenȚĂ pe o scarĂ de bloc ContSters405989 ContSters405989 Vă rog sa încercați să analizați situația de mai jos și să îmi oferiți un răspuns, deoarece nu am găsit o soluție pe niciun forum sau site unde se ... (vezi toată discuția)