avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conectare fara acord la conducta de gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conectare fara acord la conducta de gaz

Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se "intepe" in teava mea de gaz care duce la conducta comuna, evident fara sa-mi ceara acordul sau sa-mi plateasca. Vreau sa-l deconectez de la teava mea de gaz deoarece este un nesimtit. Va rog sa-mi precizati cum sa procedez. Multumesc anticipat.
Daca instalatia in care a inteles vecinul sa se racordeze se afla in afara apartamentului dvs,inainte de contorul dvs,pe cale de consecinta instalatia nu va apartine .
Indiferent unde se afla interventia neautorizata,dvs nu detineti autoritatea si competenta sa interveniti
Au competenta sa intervina numai reprezentantii furnizorului de gaz
ynocentta a scris:

Daca instalatia in care a inteles vecinul sa se racordeze se afla in afara apartamentului dvs,inainte de contorul dvs,pe cale de consecinta instalatia nu va apartine .
Indiferent unde se afla interventia neautorizata,dvs nu detineti autoritatea si competenta sa interveniti
Au competenta sa intervina numai reprezentantii furnizorului de gaz

Ca sa fiu inteles, vecinul nu s-a racordat la nici o instalatie. Si-a conectat contorul personal direct in teava mea. Aceasta teava imi apartine find cumparata de mine, e un bun al meu si nu al altora sa faca ce vor ei cu el. Sa vad si eu legea care spune ca partea dintr-o teava (indiferent ca e sau nu gaz), proprietate personala, si care a trecut dincolo de usa apartamentului meu, nu imi apartine.
PS: Vreau sa aflu ce pot face in acest caz iar nu ce nu pot face. Va multumesc pentru timpul dvs acordat.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
arakys, utilizator
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
arakys, utilizator
arakys a scris:

Vreau sa-l deconectez de la teava mea de gaz deoarece este un nesimtit. Va rog sa-mi precizati cum sa procedez.

E dificil de spus cum sa procedati pe motivatia pe care o exprimati. Citind si recitind reglementarile cu privire la bransare si debransare nu am gasit termenul folosi de dumneavoastra.

Acum vazand poza acestei bransari, eu intreb fara pretentia de a primi vreun raspuns, daca acest vecin se bransa cu un metru mai la stanga, adica in coloana verticala, mai aveati vreo suparare pe el?
Nu am intrebat cu intentia de a va supara ci doar ca sa arat ca acel vecin nu este vinovat ca s-a intepat mai la dreapta ci poate fi vinovat daca nu a avut acordul proprietarului coloanei, indiferent de locul bransarii.
Daca aceasta instalatie este a asociatie, asociatia isi da acordul dupa ce solicitantul plateste o parte din cheltuielile efectuate atunci cand s-a efectuat instalatia comuna.
Daca aceasta instalatie a fost facuta pe cheltuiala unui proprietar, acesta este proprietarul coloanei si acestuia trebuie sa-i plateasca toti cei care-si instaleaza centrale proprii.
Sunt convins ca vecinul dumneavoastra a avut acordul cuiva pentru ca altfel furnizorul de gaz nu-i aproba bransarea, nu-i aloca o cta de gaz prin incheierea contractului...

Eu nu pot sa cred ca lucrarea a fost facuta ilegal de firma care a lucrat acolo si s-a obtinut si montarea unui contor + contract de la distribuitor. Banuiesc, ca nici dvs. nu ati platit cota proprietate celorlalti proprietari si acum faceti pe niznaiul, nerelatand pana la capat situatia.

Alte discuții în legătură

Bransarea la teava de gaze tyna72 tyna72 Sunt o locatara a unui bloc din bucuresti unde se va face vestita mansardare.Apartamentul este pe numele socrului si l-a cumparat avea si centrala de ... (vezi toată discuția)
Aprobare intepare teava gaz Dolila Dolila Din punct de vedere legal cine are voie sa dea aprobare pentru inteparea in teava de gaz de pe casa scarii?Primul care a pus gaz sau poate oricine care-i ... (vezi toată discuția)
Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)