avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate contract de comodat
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

contract de comodat

Doresc un model de contract de comodat pentru o camera-necesara ca sediu unui pfa- din apartamentul pe care detin impreuna cu sotia.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 19:57, 12 Mai 2012
CONTRACT DE COMODAT
NR 01 / 14.05.2012
INCHEIAT AZI 14.05.2012 – PARTILE CONTRACTANTE
INTRE __________________________________________________ , CNP ____________________________________ , LEGITIMAT CU C.I. ________________________________ELIBERATA DE ______________________LA DATA___________________si__________________________________
CNP__________________________________LEGITIMATA CU C.I. __________________________ELIBERATA DE___________________________LA DATA___________________________IN CALITATE DE CO PROPRIETARI , BUN COMUN ,CONFORM _________________________________________________________________________AVAND PUTERI DEPLINE PENTRU A DA IN COMODAT SPATIULUI SITUAT IN SAT GHILAD NR. 976 , DENUMITA IN CONTINUARE COMODANT
SI
S.C. _____________________________________________________ S.R.L. AVAND CA REPREZENTANTI pe _______________________________________________, cetatean roman , nascut in ________________________________________________________ , la data de _________________________ , domiciliat in ____________________________________________________________________ , jud. Timis , identificat cu C.I. ______________________________________, eliberata de _____________________________________la , la data de ____________________, avand CNP ______________________________________________ si
_______________________________________________, cetatean roman , nascut in ________________________________________________________ , la data de _________________________ , domiciliat in ____________________________________________________________________ , jud. Timis , identificat cu C.I. ______________________________________, eliberata de _____________________________________la , la data de ____________________, avand CNP ______________________________________________ si
, DENUMITA IN CONTINUARE COMODATAR
AM CONVENIT INCHEIEREA PREZENTULUI CONTRACT DE COMODAT , CU RESPECTAREA URMATOARELOR CLAUZE :
I. OBIECTUL CONTRACTULUI
Art.1. Obiectul contractului este imprumutul de folosinta a imobilului situat in ........ NR........, pentru a fi folosit ca sediu al societatii comodatare.
II. DURATA CONTRACTULUI
Art.2. Durata contractului este de 5 ani, cu incepere de la data de .................................. pana la data de ................................................
Partile vor putea denunta unilateral contractul cu conditia notificarii intentiei de incetare a acestuia cu cel putin 30 de zile inainte de data dorita. In cazul in care niciuna din parti nu denunta contractul, acesta se considera prelungit cu durate egale cu cea initiala.
III. OBLIGATIILE COMODATARULUI
Art.3. Comodatarul se obliga:
a) sa se ingrijeasca de conservarea lucrului imprumutat ca un bun proprietar si chiar mai bine decat de lucrurile sale, pe care este obligat sa le sacrifice la nevoie in vederea conservarii lucrului imprumutat, intrucat contractul este incheiat in interesul sau;
b) sa intrebuinteze lucrul numai la destinatia determinata prin natura lui sub sanctiunea platii
de daune interese;
c) sa suporte riscul pieirii fortuite a bunului, cu exceptia intrebuintarii normale si fara culpa din partea sa;
d) sa suporte cheltuielile necesare folosintei lucrului, neavand dreptul sa ceara restituirea lor
deoarece acestea sunt accesoriu al folosintei;
e) sa nu incredinteze lucrul cu orice titlu unei terte persoane;
f) sa restituie la scadenta lucrul imprumutat in natura sa specifica.
IV. OBLIGATIILE COMODANTULUI
Art.4. Comodantul se obliga:
a) sa predea imobilul;
b) sa asigure folosinta spatiilor comune ale imobilului;
c) sa asigure comodatarului folosinta pasnica si utila a imobilului, netulburand-o prin fapte
proprii.
V. RASPUNDEREA COMODATARULUI
Art.5. Comodatarul raspunde pentru deteriorarea sau pieirea in tot sau in parte a lucrului, daca nu dovedeste ca deteriorarea sau pieirea s-a produs fortuit sau ca deteriorarea este consecinta folosirii potrivit destinatiei si fara culpa din partea sa.
VI. STINGEREA EFECTELOR COMODATULUI
Art.6. Raporturile contractuale inceteaza prin restituirea lucrului in stare corespunzatoare la termenul prevazut in contract.
In cazul nerespectarii obligatiilor de catre comodatar, comodantul poate cere rezilierea contractului conform regulilor generale. Rezilierea nu va avea nici un efect asupra obligatiilor deja scadente intre partile contractante.
In caz de moarte a uneia dintre parti obligatiile trec asupra succesorilor in drepturi potrivit regulilor generale.
Mostenitorii comodatarului sunt obligati sa restituie imediat bunul, chiar daca termenul prevazut in contract nu a ajuns la scadenta.
VII. LITIGII
Art.7. Litigiile de orice fel decurgand din executarea prezentului contract de comodat, se vor solutiona pe cale amiabila.
In cazul in care acest lucru este imposibil, litigiul va fi dedus spre solutionare instantelor judecatoresti de drept comun din Timis.
Incheiat astazi ............................................. conform art. 1560 C.civ. in 2 exemplare originale (art. 1191 si urmatoarele C.civ.).
COMODANT, COMODATAR,
S.C. SRL
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
Herra_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat - model romyca26 romyca26 Neata , Am si eu nevoie de un Contract de Comodat tip daca aveti... multumesc (vezi toată discuția)
Urgent comodat!!! adibarbu27 adibarbu27 buna ziua ma poate ajuta cineva cu un model contract de comodat locuinta ptr sediu social firma? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Contract de comodat roberta1 roberta1 Buna ziua, Stau cu chirie (fara a declara) si as dori sa inchei un contract de comodat cu proprietarul, pentru a beneficia iarna viitoare de ajutorul de ... (vezi toată discuția)