avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de a locui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de a locui

daca am mutatia pe b.i la o adresa la care proprietarul a decedat iar concesiunea nu este dezbatuta acea mutatie mai e valabila? proprietarul fiind parintii mei caci de la politia de cartier mi sa zis ca nu mai e valabila ceea ce nu cred..iar dreptate i s-a dat sori mele atita timp cit succesiunea nu este dezbatuta eu ce drept am cu privire la acel imobil si dinsa ce drept are? va multumesc anticipat
Proprietarul imobilului cine este?! In mod normal tb dezbatuta succesiunea!
Din cate inteleg este vorba despre imobilul parintilor dvs., actualmente decedati.
Da, este adevarat ca atrebuie sa dezbateti succesiunea, dar totodata aveti dreptul de a locui acolo , asa cum are si sora dvs. , iar asta fara a cere acceptul surorii dvs. Asa este legal cel putin. Descendenti( copiii) sunt mostenitori rezervatari si sezinari , sezina insemnand dreptul de a intra imediat in posesiunea unei mosteniri legale, făra autorizatia prealabila a justitiei sau a oricui.
Faptul ca in concret va izbiti de niste piedici, nu schimba cu nimic dreptul pe care il aveti.
proprietarul imobilului sunt parintii mei care au decedat cind erau in viate eu am locuit impreuna cu ei si de aceea am si adresa trecuta in buletinul de identitate sora mea nu ma lasa sa locuiesc in continuare acolo am apelat la politia de proxenitate si dinsii mi-au zis ca trebuie sa parasesc domiciliul ca viza nu e valabila daca proprietarii au decedat ne avind unde sa locuies le-am spus ca voi ramine linga usa imobilului dinsii m-au amenintat ca ma amendeaza pentru tulburarea linistii publice a 19 locatari care locuiesc in acel bloc
Spuneti-le ca aveti acest drept in temeiul legii si nu al vreunei vize de flotant.
Dupa decesul parintilor ati dobandit alte drepturi . Pana la dezbaterea succesiunii aveti tot dreptrul de a locui acolo . Daca nu reusiti amibil sau organele de politie isi sustin argumentele , adresati-va justitiei .
Sora dvs. este dispusa sa dezbateti succesiunea? sau se opune si in aceasta privinta? Pentru ca daca este asa, singura cale este cea a justitiei.
nu am termen de valabilitate pentru acea mutatie ne este am B.I provizoriu el expira peste 10 ani etc etc sora mea are locuinta dinsei ea nu a locuit alaturi de parinti decind s-a casatorit si in plus de acest fapt a profitat de lipsa mea de la domiciliu ,nu m-a anuntat de decesul mamei mele decit atunci cind ea a fost depusa la capele mortuara,(asta s-a intimplat in citeva ore cit eram la servici stia ca lucrez de regula 12 ore ) nu mi-a aratat ce bani ca ajutor de inmormintare a luat de la asociatia pensionarilor unde mama era inscrisa si cotiza lunar,si din alte locuri mai ales la B.C.R unde stiu sigur ca avea un cont si cu citiva ani in urma chiar mama mi-a aratat acea polita unde eram trecuta ca, inputernicita in caz de decs bine intre timp poate sa-si fi schimbat optiunea nu o controlam ....nu aveam interes sa o fac , iar acum sora sustine ca ea a suportat cheltuelile de inmormintare etc...etc...un mare foileton .....

Alte discuții în legătură

Mosteniri socela socela parintii mei sunt decedati tata in anul 2000 si mama in anul 2012 in urma cu 5 ani eu am locuit impreuna cu ea dar dupa citva dicutii aprinse am fost nevoita ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea sa-mi pierd dreptul la mostenire? gimigimi gimigimi Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani si nu s-a dezbatut taxa de succesiune. Mentionez ca dansul a fost recasatorit, dar nu mai are copii din aceasta casatorie. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma numesc gheorghe cristian si as vrea sa va adresez ... Gheorghecristian663 Gheorghecristian663 Buna ziua. Ma numesc Gheorghe Cristian si as vrea sa va adresez urmatoarea problema: Tatal meu a primit un apartament de la mama lui, printr-un contract de ... (vezi toată discuția)