avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit/contributii venituri strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit/contributii venituri strainatate

Buna ziua,

Ce impozite/contributii plateste o persoana fizica (angajata in Romania) pe venituri din strainatate (drepturi de autor, ocazionale - o singura tranzactie anul trecut) ?

Din cate am inteles venituri sunt declarate cu 201 pana pe 25 mai.
In afara de 16% impozit pe venit se mai retin si CASS/CAS ?
Cheltuieli forfetare trebuiesc justificate cu facturi sau sunt acordate tuturor persoanele care realizeaza astfel de venituri ?

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Ghid complet pentru plata drepturilor de autor în 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica [b]Ce impozite plătesc și ce declarații depun persoanele fizice și companiile[/b] Noul Cod fiscal a adus o serie de modificări pentru plățile ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor strainatate GeorgeMari GeorgeMari Ce contributii trebuie sa achite o persona fizica (angajata) pentru un castigurile dintr-un contract pe drepturi de autor cu o firma din stainatate (non-UE) ... (vezi toată discuția)
Contract civil de prestari servicii denisa_r denisa_r Buna ziua. Am incheiat un contract civil de prestari servicii si as dori sa stiu de trebuie sa platesc urmatoarele contributii CAS, CASS si somaj, din moment ... (vezi toată discuția)