Aveti stagiul necesar, deci veti putea beneficia de pensie de invaliditate, cu conditia obtinerii unei decizii de incadrare in grad de invaliditate de la medicul expert al casei de pensii.
Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice: ART. 71
(1) Evaluarea capacitãţii de muncã, în vederea stabilirii gradului de invaliditate, se face, la cerere, de cãtre medicul specializat în expertiza medicalã a capacitãţii de muncã din cadrul CNPP, denumit în continuare medic expert al asigurãrilor sociale, iar în cazul persoanelor prevãzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c), de cãtre comisiile de expertizã medicomilitarã de pe lângã spitalele din sistemul de apãrare naţionalã, ordine publicã şi siguranţã naţionalã.
(2) Pentru evaluarea capacitãţii de muncã, cererea şi documentele medicale ale solicitantului se depun la cabinetul de expertizã medicalã a capacitãţii de muncã din cadrul casei teritoriale de pensii competente, în funcţie de domiciliul solicitantului, sau, dupã caz, la comisiile de expertizã medicomilitarã de pe lângã spitalele din sistemul de apãrare naţionalã, ordine publicã şi siguranţã naţionalã.
(3) În urma examinãrii clinice şi analizãrii documentelor medicale, medicul expert al asigurãrilor sociale completeazã raportul de expertizã medicalã a capacitãţii de muncã şi emite decizia medicalã asupra capacitãţii de muncã. În cazul persoanelor prevãzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c), comisiile de expertizã medico-militarã de pe lângã spitalele din sistemul de apãrare naţionalã, ordine publicã şi siguranţã naţionalã emit decizii medicale de încadrare într-un grad de invaliditate, care vor fi avizate de comisia centralã de expertizã medico-militarã a Ministerului Apãrãrii Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor sau a Serviciului Român de Informaţii, dupã caz.
(4) În situaţia în care, pentru emiterea deciziei medicale prevãzute la alin. (3), sunt necesare investigaţii sau examinãri de specialitate suplimentare, medicul expert al asigurãrilor sociale propune, dupã caz, prelungirea duratei concediului pentru incapacitate temporarã de muncã, în condiţiile legii.
(5) Decizia medicalã prevãzutã la alin. (3) se emite în termen de 45 de zile de la data înregistrãrii cererii şi se comunicã în termen de 5 zile de la emitere. În situaţiile prevãzute la alin. (4), termenul de emitere a deciziei medicale se prelungeşte corespunzãtor.
(6) Decizia medicalã asupra capacitãţii de muncã poate fi contestatã, în termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile medicale de contestaţii sau la comisiile centrale de expertizã medico-militarã ale Ministerului Apãrãrii Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii, dupã caz.
(7) Comisiile medicale de contestaţii funcţioneazã în cadrul centrelor regionale de expertizã medicalã a capacitãţii de muncã şi Institutului Naţional de Expertizã Medicalã şi Recuperare a Capacitãţii de Muncã.
(8) Contestaţia prevãzutã la alin. (6) se soluţioneazã în termen de 45 de zile de la înregistrare. Decizia emisã în soluţionarea contestaţiei se comunicã în termen de 5 zile de la data soluţionãrii.
(9) Deciziile comisiilor medicale de contestaţii şi ale comisiilor centrale de expertizã medico-militarã ale Ministerului Apãrãrii Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii date în soluţionarea contestaţiilor prevãzute la alin. (8) pot fi atacate la instanţele judecãtoreşti competente în termen de 30 de zile de la comunicare.
(10) Deciziile medicale asupra capacitãţii de muncã, precum şi deciziile prevãzute la alin. (9) necontestate în termen rãmân definitive.