avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA Plata trimestriala anticipata a impozitului pe ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA Plata trimestriala anticipata a impozitului pe venit

BUna ziua,

1.As dori sa stiu daca este sau nu descriminatorie plata anticipata a impozitului pe profit realizat de o PFA, impozit impus de autoritatile fiscale pe baza veniturilor realizate in anul anterior. Aspectul de discriminare consider ca exista de exemplu in raport cu o microintreprindere, care plateste trimestrial acest impozit, dar calculat pe realizarile efective in acel trimestru.

2. Exista vreo prevedere legala prin care putem solicita revizuirea Deciziei de impunere, in sensul scaderii, in cazul in care de ex. dupa primele 5 luni ale anului in curs veniturile s-a plasat la un nivel de cca 70% din veniturile anului anterior.

Multumesc pentru atentie.

Alte discuții în legătură

Trecerea de la microintreprindere cu 3% la 16% impozit pe profit claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spune-ti in cazul in care o microintreprindere care in prezent plateste trimestrial 3% impozit pe venit si are un capital ... (vezi toată discuția)
Contributii pfi Jurindex Jurindex Bună seara! Am următoarea ipoteză: Mă înregistrez la ANAF ca Persoana Fizica Independenta, pentru a exercita o profesie liberala! Depun toate actele, ... (vezi toată discuția)
Impozit in caz de pierderi inregistrate pe srl. Octavian1978 Octavian1978 Sunt la primul meu SRL deci rog sa mi se scuze necunostiintele in domeniu. SRL-ul la care sunt unic actionar cu 2 angajati este pe pierdere datorita platii ... (vezi toată discuția)