Buna ziua,
Ma numesc Oncescu Lenuta , m-am nascut la data de 12.05.1962, am lucrat la CFR CALATORI in perioada 1980-2003 si am stagiul de cotizare 32 ani din care 12ani 4luni gr.1 de munca , 7ani 2 luni gr.2 si restul anilor nu au fost incadrati in nici o grupa. As dori sa stiu daca pot sa ies la pensie anticipata si in ce conditii. Va multumesc.
Va puteti pensiona anticipatat dupa anul 2019 luna August la virsta de 57 ani si 3 luni daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 40 ani si 8 luni.
Va puteti pensiona anticipatat partial dupa anul 2019 luna August la virsta de 57 ani si 3 luni daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 32 ani si 8 luni.
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
-Limita de varsta la 58 de ani si 3 luni.Reducerea este de 4 ani din 62 si 3 luni.
-Cei 12 ani de grupa I-a mai aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 6 ani(6 luni la 1 an).
-Cei 7 ani de grupa a II-a mai aduc o perioada suplimentara la vechimea in muca de 1 an si 9 luni(3 luni la 1 an).
Asadar total stagiu de cotizare ar fi de 39 de ani si 9 luni.
-Conditia de stagiu pentru pensie anticipata fara penalizare este de 40 de ani si 8 luni(fara stagiu asimilat).
-Pentru pensie anticipata cu penalizare conditia de stagiu este de 32 de ani si 8 luni(fara stagiu asimilat).
Daca nu indepliniti conditia de stagiu de 40 de ani si 8 luni si va deschideti dreptul la pensie anticipata partiala la 57 de ani si 3 luni,penalizarea va fi de 9% pentru cele 12 luni de anticipare.
Iesire la pensie
elena1966
buna ziua!Am si eu o intrebare la d.voastra sunt nascuta in 1966,luna iunie,ziua 17 am fost angajata din anul 1985 luna noiembrie pana in anul 2005 luna ... (vezi toată discuția)