Buna seara,
Doresc sa divortez de sotul meu de comun acord dar nu stim care e calea cea mai ieftina , rapida si mai putin stanjenitoare cale.Se poate divorta prin mediere sau notar public avand un copil minor de 3 ani ?
Mentionez ca nu avem bunuri in comun sau ceva de genul acesta de impartit ..
Puteti divorta direct in fata notarului public daca ambii soti sunt de acord cu desfacerea casatoriei si cu celelalte aspecte decurgand din aceasta: custodia comuna supra minorului, programul de vizitare al tatalui, stabilirea domiciliului minorului, cuantumul pensiei de intretinere, ce nume veti purta dupa desfacerea casatoriei.
Daca aveti divergente la oricare dintre aceste aspecte, nu va ramane decat solutia instantei.
In cazul in care ajungeti in instanta puteti apela la mediere facuta prin avocat sau mediator, incheind un acord de mediere ce va fi ulterior infatisat instantei.
Divortul se pronunta doar in instanta, si referitor aparteneta aparententa copilului, mediatorul sau notarull incerca doar sa va impace moral sau material si atat.
Va recomand un mediator ca nu costa mult, si apoi hotararea finala tot de d-vs trebyie sa depinda.
Va multumesc..Da suntem de acort cu toate..Copilul are domiciliul deja la parinti mei noi fiid despartit de 2 ani..imi voi relua numele anterior..custodie comuna si program de vizita..Tin sa mentionez ca el nu are un job dar va plati minimul de pensie alimentara pt moment cred.
As mai dori sa va intreb ceva daca onorariul notarului public sau taxele difera sau sunt standard?.Eu sunt nevoita sa le platesc
Da ma grabesc si am hot sa mergem saptamana aceasta amindoi..Noi am ramas in relati bune.
Nu mai exista cale de intoarcere si nu vrem sa o mai lungim..Suntem separati deja de 2 ani..Amai ramas doar formalitatiile
Divort la notar
mary11
As vrea sa stiu cat dureaza un divort la notar daca sotii sunt de acord si nu au nici o obiectie.Exista si copil in aceasta casatorie si am stabilit totul de ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar
mmmmela
buna ziua,
daca cineva vrea sa divorteze in conditiile in care are si un copil,poate divorta la notar daca sunt de comun acord si tatal copilului nu are nici ... (vezi toată discuția)