avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Suprataxa RATB - contestatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Suprataxa RATB - contestatie

Buna dimineata

Azi dimineata m-am urcat de la capatul autobuzului si dupa nici un minut au venit controlorii sa verifice daca am validat. Nu validasem, pentru ca nu o gasisem inca prin geanta.
Ne-am dat jos la prima statie, am platit suprataxa... nu aveam nici chef, nici timp sa stau sa ma cert cu ele.
Nu stiu unde sa caut, daca este specificat undeva in vreo lege ceva legat de cat de repede trebuia sa validez dupa ce m-am urcat in autobuz, daca are vreo importanta ca era prima statie de la capatul autobuzului sau nu.

In plus pe bon, tronsonul controlorului respectiv este: Baba Novac - Muncii - Fundeni, iar eu eram in Titan, la capatul autobuzului 335. Au veau dreptul sa-mi ceara actele pentru control, daca nu era zona lor?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
lulu80, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:23, 15 Mai 2012
Nu stiu sa fie specificat in vreun act normativ timpul cel mai scurt de validare al cardului.
Obligatiile si drepturile calatorilor beneficiari ai RATB sunt specificate in H.C.G.M.B 156/2001. (si cred ca mai sunt si alte hotarari de consiliu intrucat din 2007este introdus in Bucuresti sistemul electronic de taxare).

cititi aici mai mult pe site-ul RATB:

[ link extern ]
[ link extern ]
si hotararea consiliului general al municipiului Bucuresti :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprataxa ratb asy38 asy38 Buna ziua .Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns sunt noua in bucuresti de 3 zile ,domiciliul meu este in braila .Ieri am vrut sa merg cu RATB ... (vezi toată discuția)
Se poate da amenda de catre ratb doar pe baza cardului nominal SimonaI SimonaI Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce e de facut in urmatoarea situatie: - zilele trecute am fost controlata in autobuz de catre 2 controlori care s-au ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb savumarin savumarin Duminica, orele 13.00, statia Universitate, ma urc intr-un autobuz, caut un loc unde sa-mi pot desface rucksacul sa pot scoate cardul ca sa-l validez...cand ... (vezi toată discuția)