avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contestatie impotriva rezolutiei data de prim procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contestatie impotriva rezolutiei data de prim procuror

buna ziua,as dori si eu sa stiu cum sa incep o contestatie impotriva rezolutiei,primite de la prim procuror Avrig,aceasta contestatie trebuie sa o fac la procurorul ierarhic superior sibiu.si daca stie cineva adresa unde trebuie trimisa la sibiu.va multumesc
Cel mai recent răspuns: cojocCOSTEL , utilizator 20:33, 16 Iulie 2012
Contestatia impotriva rezolutiei pronuntata de prim procurorul de la Avrig o comunicati acestuia ,care detine obligatia sa inainteze contestatia dvs impreuna cu intreg dosarul la esalonul ierarihic superior
da dar scrie in ea ca sa fac contestatie direct la procurorul ierarhic superior,si am mai facut contestatie la una primita tot de la avrig si nu a luat nici-o masura pt ca, cred ca acesta este pe mana cu firma pentru care am facut plangerea penala.nu stiu ce sa mai fac pt ca de un an si jumatate este dosarul la el la avrig si trimite cate un raspuns la care zic ca sa facem contestatie.
@pamina , din mesajul dvs. rezulta ca doriti sa faceti o plangere impotriva masurilor dispuse de prim procurorul parchetului . Daca este asa, intr-adevar , plangerea se rezolva de procurorul ierarhic superior, confrom dispozitiilor urmatoare din Codul de procedura penala:
Art. 278 indice 1 , Cod procedura penala :
(2) In cazul cand masurile si actele sunt ale prim-procurorului ori ale procurorului general al parchetului de pe langa curtea de apel sau ale procurorului sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori au fost luate sau efectuate pe baza dispozitiilor date de catre acestia, plangerea se rezolva de procurorul ierarhic superior.
(3) In cazul rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau al ordonantei ori, dupa caz, al rezolutiei de clasare, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale, plangerea se face in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta sau rezolutie, persoanelor interesate, potrivit art. 228 alin. 6, art. 246 alin. 1 si art. 249 alin. 2.

Mai reiese din mesajul dvs. initial si faptul ca ati mai facut o data plangere impotriva actelor si masurilor dispuse de prim procuror.Daca este asa, ar trebui sa aveti in vedere urmatoarele prevederi:
Art. 278 , alin 2 indice 1, introdus prin Legea 202/2010:
"Plângerea formulată împotriva soluţiei de respingere dispuse de procurorul ierarhic superior este inadmisibilă.".
Deci daca am inteles corect solicitarea dvs. , raspunsul este acela ca nu mai puteti face o noua cerere impotriva solutiei dispuse de procurorul ierarhic superior ./
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul şef de secţie al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie.

În cazul când măsurile şi actele sunt ale prim-procurorului ori ale procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel sau ale procurorului şef de secţie al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie ori au fost luate sau efectuate pe baza dispoziţiilor date de către aceştia, plângerea se rezolvă de procurorul ierarhic superior.


Plângerea formulată împotriva soluţiei de respingere dispuse de procurorul ierarhic superior este inadmisibilă.

În cazul rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale sau al ordonanţei ori, după caz, al rezoluţiei de clasare, de scoatere de sub urmărire penală sau de încetare a urmăririi penale, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanţă sau rezoluţie, persoanelor interesate, potrivit art. 228 alin. 6, art. 246 alin. 1 şi art. 249 alin. 2.

Rezoluţiile sau ordonanţele prin care se soluţionează plângerile împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor de neîncepere a urmăririi penale, de clasare, de scoatere de sub urmărire penală ori de încetare a urmăririi penale, se comunică persoanei care a făcut plângerea şi celorlalte persoane interesate.
mama a avut un acident de munca in urma caruia a ramas imobilizata la pat,si era angajata cu program de 8 ore accidentul sa intamplat intr-o joi pe la ora 12,de aceea in rezolutie se speculeaza ca era in timpul librer si o scot pe ea vinovata,ceea ce se nu este adevarat,detin toate actele care dovedesc acest lucru inclusiv certificat medicolegal.de aceea tin sa cred ca procurorul de la avrig si administratorul de la firma sunt pe mana,pt ca eu am trimis toate actele doveditoare.

Alte discuții în legătură

Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului sindicalistul sindicalistul in ianuarie 2011 am primit o rezolutie de NUP. In luna martie 2012 o persoana a intrat in posesia acestei rezolutii si a formulat plangere impotriva ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului tyar tyar Buna!As dori sa stiu daca este un termen legal pentru depunerea unei plangeri impotriva rezolutiei procurorului prin care mi se refuza dreptul de conducere.Va ... (vezi toată discuția)