avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta de venit este confidentiala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta de venit este confidentiala?

Anul trecut am avut un contract de mandat cu o firma. Anul acesta le-am dat tel si le-am cerut adeverinta de venit pentru anul 2011, mi-au spus ca au trimis un tabel cu veniturile tuturor celor ce au lucrat cu contract de mandat in punctul de lucru din orasul unde ne-am desfasurat activitatea si ne complecteaza un angajat adeverinta, asta nu a fost deajuns si la cateva zile dupa discutia telefonica a venit o cunostinta cu adeverinta mea de venit, mi-a spus ca i-a dat-o cineva care lucreaza in firma respectiva cu contract de mandat (nu este angajatul firmei). INTREBAREA ESTE, VENITURILE NU SUNT CONFIDENTIALE? INTREBARE CE I-AM ADRESAT-O LA TELEFON ECONOMISTEI CAND LE-AM CERUT ADEVERINTA DE VENIT SI MI-AU RASPUNS CA NU SUNT CONFIDENTIALE.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:42, 26 Mai 2012
Adeverinta de venit nu este confidentiala ... de exemplu, cand se ia un credit la o banca acea adeverinta de venit este vazuta de mai multe persoane ...
este vorba de adeverinta cu veniturile obtinute in anul 2011pentru a-mi complecta declaratia la Administratia Financiara.
Poate nu m-am facut bine intales.
Acelasi raspuns este si in acest caz .. nu exista nicun text de lege care sa prevada ca o astfel de adeverinta este confidentiala ..
ADEVERINTA DE VENIT CONTINE SI DATE CU CARACTER PERSONAL NU DOAR VENITURILE REALIZATE (Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală poate fi efectuată numai dacă persoana vizată şi-a dat în mod expres consimţământul) . ACELE VENITURI MA PRIVESC DOAR PE MINE NU SI PE ALTII.
ADEVERINTA DE VENIT NU AR TREBIU SA SE INMANEZE PERSONAL SAU SA SE TRIMITA LA ADRESA CONTRIBUABILUI?
CE POT FACE IN CAZUL ASTA? ADEVERINTA MEA DE VENIT a FOST DATA LA O CUNOSTINTA SA MI-O ADUCA, II NORMAL LUCRU ACESTA?

PE MINE M-A DERANJAT.

DUPA CUNOSTINTELE MELE STIU CA VENITURILE SUNT CONFIDENTIALE, DE ACCEA AM APELAT LA DUMNEAVOASTRA SA VAD UNDE POT SA FAC O PLANGERE, UNDE POT SA IMI GASESC DREPTATEA

:offtopic: Interventie moderator

Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

Incalcarea Regulamentului de postare pe Forum se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

=====

Numai salariul este confidential nu si veniturile obtinute de dvs ... comunicarea adeverintei se poate face personal , persoanei imputernicite de dvs sau prin posta cu confirmare de primire numai daca doreste angajatorul ...

Alte discuții în legătură

Legea nr 9 termenul de solutionare a dosarelor de catre prefectura silangel69 silangel69 AM DEPUS IN ANUL 2007 DOSARUL COMPLET LA PREFECTURA JUDETULUI REFERITOR LA DESPAGUBIRI JUDETUL DUROSTOR BULGARIA VA ROG POATE SA MI SPUNA CINEVA CARE ESTE ... (vezi toată discuția)
Deducere personala - documente noiembriesm noiembriesm 1) Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum procedati dvs in cazul in care un salariat ia in intretinere unul dintre parinti. Ce document solicitati: adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Abuz elnyy elnyy VA ROG MULT SA MA AJUTATI CU SFATURI LA URMATOARELE INTREBARI. VREAU SA-MI DAU DEMISIA DE LA FIRMA LA CARE LUCREZ PE POSTUL DE VANZATOARE UNDE SANT SI ... (vezi toată discuția)