avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reincadrarea in asistent medical principal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reincadrarea in asistent medical principal

va rog sa ma lamuriti intr-o problema cu care tocmai ma confrunt: am sustinut ex de principal pentru asistent medical si am primit decizia cu un salariu de baza marit cu 1 aprilie 2012. cand am primit fluturasul am primit baza cu noul salariu marit insa sporurile de psihiatrie, de tura si orele suplimentare sunt la fel cu cele dinaintea maririi; explicatie marirea este doar la baza si nu se aplica la celelalte sporuri( insa sporurile sunt un procent la o incadrarea veche); este corect dupa legea in vigoare?. specific ca lucru la Spital de psihiatrie
Cel mai recent răspuns: valita , utilizator 10:44, 22 Mai 2012
Nu este corect insa tocmai legea in vigoare genereaza aceasta incorectitudine.
Nu este corect dar este legal.
Din ianuarie 2010 nici un bugetar nu mai primeste vreun spor in cuantumul corect , specificat in legi precum codul muncii sau chiar cea a salarizarii unice datorita normelor de aplicare a legii unice..
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
valita, utilizator
Codul Muncii in afara de sporul pentru munca suplimentara , munca in zilele de sarbatoare legala si munca de noapte nu prevede niciun alt spor .. sporurile pot fi prevazute in ccm , in reg.intern al angajatorului sau in acte normative pentru sectorul bugetar.
Da, in codul muncii sunt prevazute doar acestea: sporul pentru munca suplimentara , sporul pentru munca de noapte, sporul pentru munca prestata sambata, duminica si in zilele de sarbatori legale, insa sunt prevazute in cuantum clar si raportate clar la salariul de baza.

Sporul de 25 % pentru orele de noapte din salariul de baza (avem cuantum , avem raportare) in realitate cuantumul nu este de 25% ci mult mai putin , in realitate nu toti au acelasi cuantum .

Sporul pentru S,D si zilele de sarbatori legale este de 100% in realitate nu este platit asa etc.

In realitate orice spor acordat in sectorul bugetar, prevazut in codul muncii, in legea unica a salarizarii sau in alte acte normative , NU se acorda in cuantumul specificat in lege , pentru simplul fapt ca nu se raporteaza la salariul de baza ci la o suma, cuantumul fiind in functie de o anumita SUMA, cuantumul se schimba de la o luna la alta, de la o persoana la alta este precum cameleonul.

Totul a plecat din ianuarie 2010 , cand odata cu aparitia legii unice de salarizare `au fost introduse anumite sporuri in salariul de baza. De atunci, nici un spor indiferent unde este prevazut nu s-a mai raportat la salariul de baza, doar nu va asteptati ca guvernantii sa va creasca venitul, de atunci se raporteaza la SUMA din decembrie 2009.
Adica sa spunem ca in decembrie ati luat un spor de tura 15% din sal. de baza SUMA de 200 lei.

De atunci, sporul este in cuantum de cat reprezinta SUMA de 200 lei fata de actualul salariu.

In plus cand au taiat salariile sporurile s-au raportat la "SUMA" minus 25%.

De cand au crescut salariile, sporurile se acorda in cuantum de X factor schimbator raportat la SUMA MINUNE minus 25 % plus 15%;

( in 2010 s-au raportat la suma din decembrie 2009, in 2011 s-au raportat la octombrie 2010 (care era raportata la dec. 2009) si in 2012 se acorda ca in 2011 deci concluzia este ca toate se acorda la nivelul salariului de baza din decembrie 2009. Acolo am ramas.

Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
valita, utilizator
Stiu ca sporurile le pot da si le pot lua, insa cred ca ar trebui sa faca ceva in acest sens, eventual sa scada cuantumul dar el sa fie egal pentru toti , cred ca si Constitutia se incalca .
Nu poti acorda un spor pentru conditii grele unui salariat in cuantum de 15 % de exemplu si altuia 10% pentru aceeasi munca prestata in aceleasi conditii.
Procentul de acordare este acelasi pt..conditii similare,dar suma primita difera in functie de baza de calcul la care se aplica,respectiv in cazul dvs. la sal.de incadrare pt. asistent medical pl principal din grila OG17/2008, la 31 decembrie 2009,adica la 1368lei
Mai exact, 1368x15%=205lei
Incepand cu 1iulie2010,pana la 31 dec2010 sporul a fost 205x75%=154lei
Incepand cu 1ianuarie 2011,pana in prezent sporul a devenit 154x115%=177lei
Deci 177lei este concret sporul de conditii care se aduna cu noul dvs. salariu de baza incepand din aprilie 2012.

Alte discuții în legătură

Calcularea salariului pt asistent medical pr in sistemul de urgenta 2012 raindrop1 raindrop1 Buna ziua,sunt asistent medical in sistemul de urgenta.Anul trecut am promovat examenul de grad principal sesiunea noiembrie 2011.Am privit actul aditional pt ... (vezi toată discuția)
Calculul sal. pt. pr. si marirea de 8% ifrim_reny ifrim_reny buna ziua! solicit ajutor pt. a intelege cum mi-a fost calculat salariul . In iunie 2012 am primit gradatia a doua , marirea pt. principal si cei 8%. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu de baza brut AliceS AliceS Buna ziua, As dori sa aflu,in conditiile in care ma poate ajuta cineva cu informatiile corecte,cum se calculeaza si care ar fi salariul de baza brut la ... (vezi toată discuția)