avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... carificare taxã poluare/înmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

carificare taxã poluare/înmatriculare auto

Vă rog să mă ajutaţi în clarificarea următoarelor:
1. Cum se numeşte, conform legislaţiei în vigoare, taxa care se plăteşte la cumpărarea unui autovehicul, fie adus din altă ţară, fie înmatriculat în România: de poluare, de primă înmatriculare, de înmatriculare, de etc...?
2. Pentru autovehiculele care fac obiectul vînzării/cumpărării şi care sunt deja înmatriculate în România înainte de 01.01.2007 se plăteşte taxa despre care cer lămuriri la pct.1 sau perceperea acesteia s-a amînat pînă după 01.01.2013 ?
3. Este prevăzut în actul normativ cine plăteşte această taxă: vînzătorul sau cumpărătorul?
Vă mulţumesc, aştept cu interes un răspuns documentat.
Cel mai recent răspuns: cristinaruxanda , utilizator 16:18, 17 Mai 2012
1)taxa de inmatriculare
2)s-a amanat perceperea
3)cumparatorul
1. .Legea 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare gcmb2005 gcmb2005 Se poate inmatricula o masina adusa din Norvegia fara a plati taxa de poluare ( prima inmatriculare ) ? Am citit undeva ca de pe 09.10.2012 se suspenda ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru 2013 fortunasystem fortunasystem Am platit taxa de mediu pe 13/03/2013 si am incercat sa depun actele pe 15/03/2013 dar am fost refuzat pe motiv ca noua taxa de timbru se aplica incepand din ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu mitica665 mitica665 Va salut cu respect si le multumest celor care ma poate ajuta si pe mine in legatura cu taxa de mediu.Am cumparat o masina la inceputul lui Ianuarie nu stiam ... (vezi toată discuția)