avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Declarare autoturism administratia financiara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Declarare autoturism administratia financiara

am cumarat o masina de la un coleg de-al meu, am facut contract de vanzare cumarare, el s-a dusla administratia financiara de care apartinea, si-a obtinut certificatul ptr scoaterea ce la plata impozitului dar eu nu m-am dus la administratia finanaciara ptr declararea masinii si plata impozitului, in termen de 30 zile. aveti idee ce amenzi se aplica, sau alte penalitati sau care ar fi consecinetele ?
multumesc !
Cel mai recent răspuns: bodo04 , utilizator 22:22, 30 Ianuarie 2012
Orice persoana care dobandeste/instraineaza un mijloc de transport sau isi schimba domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligatia de a depune o declaratie fiscala cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale pe a carei raza teritoriala isi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, in termen de 30 de zile inclusiv de la modificarea survenita.
Depunerea peste termen a declaratiei de impunere este sanctionata cu amenda de la 50 lei la 200 lei.
Nedepunerea declaratiei este sanctionata cu amenda de la 200 lei la 500 lei.
eu am alta problema: ca persoana juridica, am cumparat o masina de la o persoana fizica, pe care am dorit sa merg s-o declar la administratia financiara. insa cei de acolo mi-au spus ca pt. a o putea declara, trebuie sa am certificatul fiscal al masinii, pe care eu nu il am pentru ca fostul proprietar nu a declarat-o inainte sa o vanda. ce fac in aceasta situatie? va multumesc.
ancapo a scris:

am cumarat o masina de la un coleg de-al meu, am facut contract de vanzare cumarare, el s-a dusla administratia financiara de care apartinea, si-a obtinut certificatul ptr scoaterea ce la plata impozitului dar eu nu m-am dus la administratia finanaciara ptr declararea masinii si plata impozitului, in termen de 30 zile. aveti idee ce amenzi se aplica, sau alte penalitati sau care ar fi consecinetele ?
multumesc !

Aveti obligatia sa mergeti la Administratia de care apartineti si trebuie sa depuneti declaratia de luare in evidenta a masinii. In cazul in care declaratia de impunere o depuneti peste termen veti fi sanctionat cu amenda de la 50 lei la 200 lei.
Mult succes,
Nedepunerea declaratiei este sanctionata cu amenda de la 200 lei la 500 lei.
catherinne a scris:

eu am alta problema: ca persoana juridica, am cumparat o masina de la o persoana fizica, pe care am dorit sa merg s-o declar la administratia financiara. insa cei de acolo mi-au spus ca pt. a o putea declara, trebuie sa am certificatul fiscal al masinii, pe care eu nu il am pentru ca fostul proprietar nu a declarat-o inainte sa o vanda. ce fac in aceasta situatie? va multumesc.

Sa inteleg ca masina nu a fost luata in evidenta de fostul proprietar?....am luat la cunostinta despre un asemenea caz si cei de la administratie nu au dorit sa o ia in evidenta fara declaratia pe propria raspundere a fostului proprietar...
Intrebati la cei de la directia de impozite si taxe de care apartineti care sunt conditiile in cazul Dmv. Cei de acolo au cate un raspuns pentru fiecare contribuabil in parte.
Va rog sa-mi rapsundeti si mie la o intrebare . Daca am cumparat un autoturism si in aceeasi luna vreau sa-l vand unei persoane juridice al carui asociat sunt cu o suma mai mare, va trebui pe langa inscrierea la financiar odata pe persoana fizica si apoi pe juridica sa declar si diferenta de venit si sa platesc impozit ?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Inscriere administratie financiara si registre - avocat stagiar doru6 doru6 Mi-am ridicat decizia de la barou si trebuie sa ma inscriu la administratia financiara, sa-mi cumpar registre etc. si ma cam incurc. Am inteles ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Termen depunere declaratie 220 pentru anul 2012 ina38i ina38i Buna seara, am urmatoarea situatie, mentionez ca am un PFA din anul 2009, in luna ianuarie 2012 am fost la fisc sa depun o declaratie estimativa pentru anul ... (vezi toată discuția)
Despre impozit auto daca cumparatorul nu mai vrea masina manolo56 manolo56 Am o masina cu motor de 4400cmc si impozit de peste 6000 lei anual. Nu este nevoie sa zic ca este foarte greu de vandut. Am gasit un posibil cumparator care ... (vezi toată discuția)