avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfintare post

Pot sa desfintez un post al unui angajat care a fost sanctionat disciplinar pentru absente nemotivate?contravine normelor legale in vigoare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 16 Mai 2012
NU, PUTETI EVENTUAL SA DESFACETI CONTRACTUL DE MUNCA SAU RAPORTUL DE SERVICIU A CELUI SANCTIONAT DISCIPLINAR , IN CAZUL IN CARE SE PREVEDE CA SANCTIUNE DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCA / A RAPORTULUI DE SERVICIU.

MODIFICAREA ORGANIGRAMEI, STATULIU DE FUNCTII SUNT APROBATE DE ORDONATORUL PRINCIPAL DE CREDITE.

iN CONSECINTA PUTETI COCEDIA ANGAJATUL IN CONDITIILE LEGII, DAR POSTUL VACANTAT AT VA RAMANE IN STATUL DE FUNCTII .

CONSULATI : LEGEA 53 /2003 - CODUL MUNCII SAU LEGEA 188 /1999, PRIVIND STATUTUL FUNCTIONARILOR PUBLICI
Va multumesc. sunt personal contractual, nu functionar public. Imi puteti da un cadru legal mai exact ....Da a fost sanctionat cu avertisment....continua absentrea nemotivata. nu pot legal sa desfintez postul in condtiile date, contravine normelor legale in vigoare?
:offtopic: Interventie moderator
@ gordius

Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
======

@ ramona24
Puteti sa desfiintati postul , chiar daca a fost sanctionat cu avertisment ...
multumesc freeelis pentru raspuns....=D>
Freeelis,
scuze pentru majuscule, nu am avut nici o intentie cu ea. A fost a simpla greseala.

Revin la intrebarea pusa de Ramona24.

Eu sunt de parere ca desfacerea contractului de munca a unei persoane si desfintarea postului pe care il ocupa aceea persoana sunt doua lucruri diferite.

Cred ca Instituti/ autoritatea publica respectiva are un stat de functii aprobat.
Pe acest stat de functii figureaza si postul ocupat de persoana indisciplinata ,
Prin desfacerea contractului de munca a persoanei indisciplinate postul respectiv nu se va desfinta, ci va ramane vacant. Ulterior poate fi angajat o alta persoana pe acel post ramas vacant sau poate fi si desfintat, in functie de necesitati.

Legea 53 /2003 Codul Muncii

ART. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în urmãtoarele situaţii:
a) în cazul în care salariatul a sãvârşit o abatere gravã sau abateri repetate de la regulile de disciplinã a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de muncã aplicabil sau regulamentul intern, ca sancţiune disciplinarã;
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
gordius, utilizator

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca cu litera "i" ContSters160566 ContSters160566 Buna Ziua! Care ar trebui sa fie motivele unui angajator, pentru a-mi desface Contractul Individual de Munca cu litera I ? Este de ajuns sa am o simpla ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca dorast dorast buna ziua se mai poate desface cim cu lit i? (vezi toată discuția)
Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)