avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere CM individual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere CM individual

Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 5 Octombrie 2011
Buna ziua,

art. 61 lit a CM.

Avocat Costi Boncu
In baza art.61 lit.a din Codul muncii,ca sanctiune disciplinara.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
Desfacerea Contractului individual de munca se va face portivit dispozitiilor Codulului Muncii,
Art. 61. - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:
a) în cazul în care salariatul a săvârşit o abatere gravă sau abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de muncă, contractul colectiv de muncă aplicabil sau regulamentul intern, ca sancţiune disciplinară;

cu respectarea
Art. 63. - (1) Concedierea pentru săvârşirea unei abateri grave sau a unor abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii poate fi dispusă numai după îndeplinirea de către angajator a cercetării disciplinare prealabile şi în termenele stabilite de prezentul cod.

Prevedere in Regulamentul Intern al societatii ca fiind abatere disciplinara grava absenta nemotivata a salariatului de la serviciu ( numarul de zile nemotivate pt care se aplica sanctiunea de desfacere a contractului de munca).
Bna ziua,

Daca nu este specificat in ROI nr.de zile nemotivate,dupa care se desface CM, legal dupa cite zile nemotivate se poate desface CM? Si care este procedeul?

Multumesc.
art 248, al.1, lit.e,Codul Muncii , nu este temeiul pentru care se considera desfacut contractul de munca- disciplinar?

Alte discuții în legătură

Lipsa de la servici mai este sanctionata?!!!! petrans petrans buna ziua, Avem probleme cu un angajat recalcitrant si foarte agresiv pe care conform art.61 lit A) il putem concedia pentru agresivitate verbala si fizica ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am un angajat caruia i-am acordat concediu fara plata din data de 31.05.2011-31.08.2011,problema este ca a trecut o luna(intreaga luna septembrie) si ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna - data constatarii cauzei concedierii salariatului ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna - data constatarii cauzei concedierii salariatului ? Sunt membru numit intr-o comisie de cercetare ... (vezi toată discuția)