avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absente nemotivate

Buna ziua,am un angajat caruia i-am acordat concediu fara plata din data de 31.05.2011-31.08.2011,problema este ca a trecut o luna(intreaga luna septembrie) si nu a mai venit la lucru.Cum as putea sa ii incetez cim?Mentionez ca i-am trimis pana acum 2 invitatii(cu semnatura de primire) prin care am solicitat sa vina la sediu sa lamurim problema,dar a semnat mama respectivului la semnatura primitorului,spunand ca respectivul este in strainatate la munca.Deci cum pot sa ii incetez contractul de munca?cu ce articol?
Cel mai recent răspuns: resurseumanealba , utilizator 13:08, 10 Octombrie 2011
Art.61, lit.a din Codul Muncii - absente nemotivate.
Potrivit dispozitiilor Codului Muncii, respectiv:
Art. 61. - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:
a) în cazul în care salariatul a săvârşit o abatere gravă sau abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de muncă, contractul colectiv de muncă aplicabil sau regulamentul intern, ca sancţiune disciplinară;
cu respectarea dispozitiilor art Art. 63. - (1) Concedierea pentru săvârşirea unei abateri grave sau a unor abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii poate fi dispusă numai după îndeplinirea de către angajator a cercetării disciplinare prealabile şi în termenele stabilite de prezentul cod.
In Regulamentul intern al societatii sa fie mentionate absentele nemotivate ca abatere disciplinara garva.
I se va desface disciplinar c.i.m. in baza art.61 lit.a C.mun, dar numai dupa efectuarea cercetarii disciplinare prealabile ... altfel , decizia de desfacere va fi lovita de nulitate absoluta.
Este vorba tot despre acceasi persoana despre care am discutat anterior,numai ca a venit la sediu,intr-un final si sefu vrea sa o reangajeze dar cu cim pe perioada determinata.Cum procedez,ca i-am incetat cim cu art 61 lit.a?....ii fac alt cim si o inregistrez in revisal din nou?chiar nu stiu cum se procedeaza...
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
Arion Ramona, utilizator
Da, ii faceti alt contract de munca. Il inregistrati in revisal la aceeasi persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)
Concediere - absente nemotivate vidiva vidiva cu ce articol este corect sa incadrez o concediere pe baza absentelor nemotivate ? Art 51.(2) , Art. 52.(1) b) sau Art. 61. a ? si la cate absente nemotivate ... (vezi toată discuția)