Buna. Sunt o persoana fizica autorizata (pietrar) si fac crucie si morminte. Marmura primesc de la o firma si dupa ce am prelucrat trimit inapoi si intocmesc o factura pentru munca mea prestata. Cum pot justifica daca vine un control, de unde am marmura? Sa cer un aviz de insotirea marfii si cand dau inapoi sa intocmesc si eu una pentru ca nu cumpar marmura numai primesc, prelucrez si trimit inapoi.
Sigur ca da, Dvs. trebuie sa justificati provenienta materialelor primite pentru prelucrare. Primiti pe baza unui aviz si returnati crucile tot pe baza unui aviz emis de Dvs. Trebuie sa aveti incheiat si contract de prestari servicii pentru aceasta activitate.
Avizul de insotire a marfii va ajuta doar in trafic. S-ar putea sa mearga cu o nota de receptie.
Sau, cel ce va lasa marmura sa v-o lase cu toate actele ce le detine (facuti, avize), iar dvs ii dati factura cand ii dati crucile.
Desigur ca trebuie intocmita nota de receptie pentru materialele primite.
Factura se emite doar pentru contravaloarea muncii prestate, iar cu avizul se returneaza crucile la beneficiar.