avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contributie la casa de pensii-cabinet PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contributie la casa de pensii-cabinet PFA

Buna. Am un PFA la care anul trecut n-am platit contributia la casa de pensii ( 222 ron). Am fost acolo si o zis doamnele ca daca la inchiderea anului 2011 nu am venit peste 8000 de ron atuncea nu sunt obligat sa platesc. Nu stiti legea sau articolul unde scrie asta?
Ca acuma se obliga sa platesc si pentru anul trecut si eu n-am avut venitul net mai mare de 5000 dar venitul brut o fost peste 70000 de ron
Cel mai recent răspuns: sub_bass2002 , utilizator 22:26, 16 Mai 2012
Potrivit art. 6, alin.(1), pct. IV din Legea 263 / 2010, incepand cu 01.01.2011, au obligatia asigurarii in sistemul public de pensii pe baza declaratiei de asigurare, persoanele care se regasesc in una sau mai multe categorii de la lit. a) - e) si realizeaza un venit brut pe an calendaristic de cel putin 4 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului de asigurari sociale, respectiv cel putin 4x2022 lei=8088, pentru anul 2011.
Deci, in cazul dumneavoastra, avand in vedere ca venitul brut a fost de 70.000 lei si nu ati avut un CIM in perioada 01.01.- 31.01.2011, aveati obligatia de a plati minim 222 lei/luna.

Pentru 2012, salariul mediu brut, utilizat la fundamentarea bugetului de asigurari sociale, este de 2017 lei.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre cas - administrator la o intreprindere individuala poolmat poolmat ca administrator la o intreprindere individuala ,cum trebuie sa platesc contributiile la pensie , in plus ,m-i s-a spus ,ca la sfarsitul anului , daca nu am un ... (vezi toată discuția)
Contributie pensii pfa 2013 ravasilac ravasilac Buna ziua, Sotul meu a inchis PFA-ul anul acesta , nu a platit nimic la pensii pe 2011 si 2012 si acum a venit o instiintare de la Casa de pensii cum ca ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)