avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua,

In cazul in care beneficiarul indemnizatiei pentru cresterea copilului "pana la un 1 an" se intoarce la munca in cat timp trebuie sa depuna dosarul pentru trecerea la stimulentul de insertie?
Daca nu se depune acest dosar ce se intampla cu indemnizitia de crestere copil?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
savy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:33, 16 Mai 2012
Pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea cu cel putin o zi inainte de incetarea concediului de crestere a copilului( pana la un an). Cu cat puteti reincepe serviciul mai repede cu atat mai bine; veti primi stimulentul o perioada mai mare.
1. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

2. Cu o copie dupa decizia data de angajator prin care inceteaza suspendarea CIM mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC) si completati cererea pentru stimulentul de insertie.

3. - Cerea catre angajator o faceti cu cateva zile inainte pentru a avea acesta timp sa emita si decizia necesara.
- Apoi va duceti la Primarie asa cum am spus mai sus.

4. Daca nu va duceti la Primarie cu actele va inceta plata indemnizatiei pentru CCC pana la 1 an asa cum ati facut cererea initiala si nu veti beneficia de stimulentul de insertie deoarece Primaria nu are de unde sa stie daca dvs. doriti acest lucru.
Buna ziua,

Eu am depus actele pentru stimulent in prima saptamana a lunii aprilie, activitatea mi-am inceput-o pe 2 aprilie (1 a fost duminica, deci zi nelucratoare). Am inteles ca pentru aceasta zi de 1 aprilie, voi primi totusi indemnizatie.
Intrebarea mea este: pentru luna aprilie voi primi stimulent?
Stiu ca anul trecut , pentru luna in care s-a nascut copilul nu am primit alocatie, bineinteles, proportional, de aceea, imi pun intrebarea daca pentru luna aprilie voi avea sau nu stimulent

Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
Valentina_D, utilizator
1. Alocatia de sta pentru copii se acorda incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul si inceteaza in luna urmatoare aceleia in care implineste 18 ani.

2. Stimulentul de insertie se acorda de la data incetarii platii indemnizatiei pentru CCC, adica de la data de 02.04.2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pasi trebuiesc facuti la renuntarea la concediul de crestere copil si angajarea in alt loc de munca florisecuiu florisecuiu eu nrmal in februarie 2012 ar trebui sa in cep munca dar am fost la un interviu la alta firma si de la 1 .12.2011 am fost acceptata sa-mi incep activitatea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pet65 pet65 as dori daca se poate sa aflu cu cat timp inainte de expirarea concediului postnatal de 1 an trebuie sa se prezinte sotia la serviciu pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Pot sa primesc stimulent de insertie cc2? RALUCAELENA1985 RALUCAELENA1985 Buna seara ! Am nascut in luna martie 2013, primesc in momentul de fata indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani, respectiv martie 2015...In ... (vezi toată discuția)