avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Deducere din salariu
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Deducere din salariu

Buna ziua,
Am o intrebare la d-voastra: mi-am infiintat recent - in aprilie 2012-un PFA si in urma veniturilor si cheltuielilor estimate, trebuie sa platesc o suma modica si la impozit (24Ron/3 luni)si la sanatate(8 Ron/3luni). Eu sunt trecuta la sotul meu care este angajat la o intreprindere, ca si persoana aflata in intretinere si prin urmare sunt trecuta la deducere la salariul lui si la fel ca si coasigurarat.
Intrebarea mea este: trebuie sa ma scoata de la intretinere acum, desi venitul meu net estimat este asa mic (450 Ron/2012)?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:31, 18 Mai 2012
Codul fiscal la art.56, cu privire la deducerea personala, prevede:
(3) Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 250 lei lunar.
(4) În cazul în care o persoană este întreţinută de mai mulţi contribuabili, suma reprezentând deducerea personală se atribuie unui singur contribuabil, conform înţelegerii între părţi.
(5) Copiii minori, în vârstă de până la 18 ani împliniţi, ai contribuabilului sunt consideraţi întreţinuţi.
(6) Suma reprezentând deducerea personală se acordă pentru persoanele aflate în întreţinerea contribuabilului, pentru acea perioadă impozabilă din anul fiscal în care acestea au fost întreţinute. Perioada se rotunjeşte la luni întregi în favoarea contribuabilului.
(7) Nu sunt considerate persoane aflate în întreţinere:
a) persoanele fizice care deţin terenuri agricole şi silvice în suprafaţă de peste 10.000 mp în zonele colinare şi de şes şi de peste 20.000 mp în zonele montane;
b) persoanele fizice care obţin venituri din cultivarea şi din valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor în sere, în solarii special destinate acestor scopuri şi/sau în sistem irigat, din cultivarea şi din valorificarea arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor, precum şi din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole, indiferent de suprafaţă.
(8) Deducerea personală determinată potrivit prezentului articol nu se acordă personalului trimis în misiune permanentă în străinătate, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere impozit turcitunicolae turcitunicolae Sunt medic rezident, iar sotia mea este inca studenta si nu are nici o forma de venit. As dori sa stiu daca se poate deduce din impozit pentru ca este in ... (vezi toată discuția)
Deducere personala patrizia patrizia intrebarea mea este daca pot sa trec la deducere personala pe mama mea care are o pensie de 196 ron (vezi toată discuția)
Deducere personala - copil nou nascut pacepa_2001 pacepa_2001 Buna ziua 1. Un salariat (tatal) poate sa beneficieze de deducere personala la salariu pentru un nou nascut, in cazul in care mama beneficiaza de indemnizatia ... (vezi toată discuția)