avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 230/2011 privind aprobarea OUG nr. 71/2009 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 230/2011 privind aprobarea OUG nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii

Buna ziua!

Am o nelamurire in legatura cu aplicarea Legii 230/2011 privind aprobarea OUG nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.
Am castigat un proces avand ca obiect validitatea diplomei emisa de Spiru-Haret si repunerea in drepturile anterioare contestarii acestei diplome.
Decizia tribunalului a fost pronuntata in luna octombrie 2011, s-a formulat recurs, care a fost solutionat printr-o sentinta a Curti de apel in luna martia 2012.
Intrebarea mea este daca in acest caz isi gaseste aplicabilitate ordonanta mai sus amintata, avand in vedere ca hotararea a ramas irevocabila in anul 2012? Sau se va lua in considerare hotararea tribunalului- titlu executoriu, ramasa definitiva in 2011? Din cate am inteles aceasta ordonanta se aplica proceselor solutionate pana in decembrie 2011.
Va multumesc!



Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
rox_maria, utilizator
si eu as vrea sa aflu raspunsul la intrebarea aceasta....dar observ ca nu are curaj nimeni sa raspunda....
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
arhontele, utilizator
:offtopic:

Consultantii care participal la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nu va putem garanta un raspuns complet, corect si de actualitate.


asa este...si s-a mai raspuns pe forum...dar dupa parerea mea de ne-jurist trebuie luata in considerare data din 2012 pentru ca numai atunci poate fi facuta plangere penala conform art. 261 din CM
OUG nr.71/2009 prevede :
(1)Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2011, se va realiza după o procedură de executare care începe astfel: ....

Asadar, daca hotararea a devenit executorie si nu irevocabila pana la 31.12.2011 sunt incidente prevederile acestei OUG....
Trebuie sa mergeti cu titlul executoriu la un executor. Va explica el ce faceti daca-si cunoaste meseria. De fapt... mergeti la 2-3 executori sa fiti sigura :)


[Mesaj editat - Aici nu este sat fara caini, sa scrieti ce vreti. V-am mai dat un avertisment, incercati sa nu ma tentati din nou]
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva si irevocabila. maripet maripet Am castigat anumite drepturi salariale obtinand o hotarare definitiva si irevocabila la sfarsitul anului 2009 dar din anumite motive nu am investit-o cu ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii definitive OlDumitra OlDumitra Doua intrebari : 1. in urma unui proces cu o institutie am castigat la Curtea de Apel in anul 2012. Deşi Decizia definitiva si irevocabila este dată în ... (vezi toată discuția)
drepturi salariale ou 71/2009 Aura Pop Aura Pop Detin o hotarire judecatoreasca -obiect drepturi salariale personal din sector bugetar devenita executorie la data de 19 05 2009 Pina in ... (vezi toată discuția)