avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA urgent decont tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

urgent decont tva

O firma care are ca activitate comertul cu amanuntul al imbracamintei, platitoare de tva, a depus cererea 096 pentru a trece la neplatitor de tva deoarece se afla sub pragul de 35.000 euro in anul 2011.I-a venit decizia privind anularea inregistrarii in scopuri de tva cu data de 07.05.2012, data cu care s-a modificat si casa de marcat cu tva zero.Intrebarea mea este urmatoarea: cand trebuie sa depun decontul de tva , iar tva de plata ajustat l-am calculat astfel: am adunat tva de la toate facturile de intrare marfa din data de 01.10.2011 la data de 06.05.2012, si il trec la regularizari .Mentionez ca am depus decontul de tva aferent trim.1 2012 si am platit tva respectiv, dar la ajustarea tva trebuia sa adun si tva afrent marfurilor vandute in perioada 01.04.2012-06.05.2012.Sper sa ma puteti ajuta,multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Monografie contabila- sc devine neplatitoare de tva silvia968 silvia968 Ce inregistrari contabile se fac in situatia in care o SC a devenit neplatitoare de TVA, de la 1 ale lunii. SC a fost platitoare de TVA la incasare lunar si ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon tva intracomunitar intreprindere individuala biaioana biaioana sunt intreprindere individuala, neplatitoare de tva, si fac achizitii intracomunitare , iau marfa din Germania fara tva si o vand in Romania fara tva.Am ... (vezi toată discuția)
Ajustare stoc de marfa la o firma care a devenit platitoare tva mariax2014 mariax2014 Buna ziua, Ajustarea stocului de marfa la o firma care a devenit platitoare TVA se inregistraza prin : 4426=371 ; 371=4428 ; 378=4428 ; TVA inregistrat ... (vezi toată discuția)