avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Interviu pentru ocuparea unui post de consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Interviu pentru ocuparea unui post de consilier juridic

Buna ziua,

Urmeaza sa ma prezint saptamana viitoare la un interviu pentru consilier juridic in cadrul unei firme de constructii. Nu am experienta in domeniu. Imi puteti spune care sunt principalele atributii ale acestui post? Ce legi sau carti de drept ar trebui sa mai recitesc. Care sunt actele/documentele/contractele pe care trebuie sa stiu sa le redactez?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vmihacea , utilizator 20:41, 12 Martie 2021
Legi sunt multiple ... plecand de la Legea nr.31/1990 , Legea nr.51/1990 , Codul muncii , Codul civil , Codul de procedura civila , Codul comercial puteti studia orice alt act normativ ..

Contracte , de asemenea, sunt diverse : c.i.m., contracte de prestari servicii, contracte de inchiriere, contractul de antrepriza etc.
Multumesc pentru promptitudine dar m-ar interesa si niste exemple de acte, pe care le redacteaza un consilier incepator fara experienta pentru ca angajatoarea mea a spus "Nu vreau sa ai experienta vreau sa ai cunostinte si termenii, cand te pun sa faci ceva sa nu ma intrebi ce inseamna" ...
Ma tem ca habar nu am la ce fel de acte se refera, si noi in timpul facultatii am invatat sa redactam o intampinare, atat...
Ruxxy a scris:
... angajatoarea mea a spus "Nu vreau sa ai experienta vreau sa ai cunostinte si termenii, cand te pun sa faci ceva sa nu ma intrebi ce inseamna" ...

Sfatul meu este sa cautati alt angajator. Acesta merita premiul "Fractura logica in gandire". Intrebarea pe care mi-am pus-o, imediat ce am scris propozitia anteriora, a fost "Care gandire?". Imi pare rau, insa nu puteti sa stiti ce sa faceti fara sa aveti o minima experienta sau fara sa lucrati cu cineva care are experienta in domeniul respectiv.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Exista pe piata un Ghid al juristului .. incercati sa-l achizitionati si gasiti aclo modele de acte .
Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Interviu pentru consilier juridic intr-o banca anamaria2006 anamaria2006 mi-amluat de curand inima in dinti si am aplicat la un job pentru consilier juridic intr-o banca.Mi-au spus ca se cauta oameni tineri cu putina experienta etc ... (vezi toată discuția)
Cam ce intrebari ar putea fi puse in cadrul unui interviu pt. postul de consilier juridic in cadrul unei banci ? in urma unui CV trimis la una dintre bancile din Romania am fost chemat la un interviu. am trecut de prima parte, dupa care va urma un test specific ( o speta ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin consilier juridic? Mikiro24 Mikiro24 Buna seara.Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt pasii de urmat pt a deveni Consilier Juridic?Mentionez ca sunt doar absolventa a facultatii de Stiintele ... (vezi toată discuția)