avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infintare ii transport marfa.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infintare ii transport marfa.

Buna ziua,

Detin o duba sub 3,5 tone cu care mai fac transport marfa in jurul localitatii de domiciliu, am primit o oferta de la o firma in vederea efectuarii de transport,
va rog sa ma luminati, doresc a infintez o ii dar nu am pregatire in domeniul transportului si posed permis doar categoria B. Din cate am citit la infintare ii trebuie sa prezinti diploma sau atestare profesionala, in cazul meu ce as putea face sa demarez infintarea ii, se poate si fara diploma? sau trebuie sa fac vreun curs? si anume ce curs?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 22:37, 17 Mai 2012
Da, va trebuie ceva acte doveditoare pentru respectiva calificare. Treaba cu acele cursuri nu o cunosc. Poate va ajuta alti colegi de forum. Daca nu reusiti asta, puteti sa va infiintati un srl.
multumesc pentru raspuns, astept cu nerabdare si alte informatii de la colegii de forum
Primaria de care apartineti, este institutia care va poate oferii cele mai complete informatii, apoi Autoritatea Rutiera Romana (ARR)
Din ce ati expus, ramane sa obtineti certificatul de competenta profesionala al persoanei desemnate, ( urmati un curs si un mic examen -chestionar). Aceste cursuri sunt organizate sub tutela ARR prin Institutul de Formare Profesionala sau scoli de soferi acreditate in acest sens.
poate fi util pentru studiu :Legea serviciilor de transport public local, legea nr. 92/2007 ( art 3 ,36...)
Multumesc frumos, acum am inteles,la arr se face cursul pentru care am nevoie sa ma ajute la infintarea ii, dar categoria de autoutilitare care o folosesc nu intra sub incidenta arr deci cred ca nu mai am nevoie de ceva autorizatii de transport decat in cazuri speciale in functie de marfa.
Ma gandeam ca ma poate ajuta experienta deoarece am lucrat o perioada ca dispecer transport flota camioane dar nu aveam functie de persoana desemnata, dar acum am inteles, nu cred ca pot dovedi nimic cu cartea de munca.

Alte discuții în legătură

Documente necesare pentru transport de marfa pe teritoriul romaniei Bossde_Boss Bossde_Boss Ce acte sunt necesare altele decat cele ale masini pentru transport marfa pe teritoriul Romaniei cu autoutilitara 3,5 tone , inmatriculata in Bulgaria. In ... (vezi toată discuția)
Persoana desemnata pentru transportul de marfa tensyon89 tensyon89 Buna ziua! ,persoana desemnata pentru transportul de marfa in trafic intern poate conduce un autovehicul de 22 tone fara sa aiba atestat profesional pt ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi deschid o firma de transport marfa. V2000 V2000 Buna ziua vreau sami deschid o firma de transport marfa dar cu o autoutilitara de la 2,8 t la 3,5t prelata sau dubă intre 5 si 10 europaleti in ... (vezi toată discuția)