in urma cu ceva timp am castigat in instanta pt programul vizitare minor.concubina trebuia sa vina impreuna cu micuta la mine.aceasta a facut apel atacand hotarare jucatoreasca data de fond.dar nici de aceasta data nu a avut noroc pt ca nstanta a decis ca acest apel este nefontat.si a respins apelulleste solutie definitiva .As dori sa stiu daca concubina este obligata sa vina la mine impreuna cu micuta.
Opinia mea este că da, este obligată din momentul în care sentinţa pronunţată iniţial a rămas definitivă. Sfatul meu este să-i uşuraţi pe cât posibil această "obligaţie" şi să încercaţi să reconstruiţi o relaţie durablilă având în vedere copilul pe care îl aveţi împreună.Acest copil are nevoie cel puţin în această perioadă de ambii părinţi pentru a se dezvolta normal.
Este destul de dureros pentru copil faptul că părinţii nu locuiec împreună, ca să mai fie afectat şi de comportamentul agresiv al părinţilor unul faţă de celălalt.
Daca in hotarare scrie asa cum ziceti ea este obligata sa va aduca minorul la domiciliu.
Ati putea sa ii cereti deja sa se conformeze deoarece hotararea este definitiva.
Chiar daca va declara recurs puteti sa puneti in executare prin executor judecatoresc hotararea instantei.
Aveti dvs. in dispozitivul hotararii stabilita obligatia mamei ca aceasta sa va aduca la domiciliu minora?
Sau aveti un program de vizita care stabileste modalitatea luarii minorei din domiciliul mamei?
Daca aveti un program de vizita stabilit in modalitatea de vizita cu luarea minorei in domiciliul dvs.,obligatia va apartine in mod exclusiv , in sensul de a lua minora de la domiciliul mamei, la ora stabilita si de a o inapoia la domiciliul mamei la ora stabilita, in zilele stabilite conform programului prevazut in dispozitivul hotararii judecatoresti.
Daca mama refuza sa va permita luarea minorei conform programului, aveti posibilitatea sa puneti in executare hotararea prin intermediul unui executor judecatoresc dupa ce legalizati sentinta instantei de fond cu mentiunea definitiva prin respingerea apelului si investiti hotararea cu formula executorie.
Hotararea este definitiva, insa nu si irevocabila, prin urmare mama mai are inca o cale de atac -recursul.
Am si eu o mica nedumerire:
Obligatia unei persoane mature(mama) sa mearga impreuna cu minorul la domiciliul altui cetatean, cu care este in relatii conflictuale (tata), chiar daca instanta considera ca este in interesul superior al minorului (:-/ ) nu este in contradictie cu principiul fundamental al drepturilor omului-dreptul la libertate si siguranta, dreptul la viata privata?
mama trebuie sa vina impreuna cu minora respectiv fica mea n domiciliul meu
martonze gresesti vb despre dreptul copilului de a avea relatii personale cu tatal cat si cu rudele de gradul 1.