in calitate de tata al copilului incredintat mie sunt obligat sa primesc in casa parintilor mei, unde locuim, pe fosta sotie insotita de copilul ei din alta casatorie?
Prin sentinta a fost incredintat copilul meu mie in urma divortului de fosta sotie
ea are drept de vizita insotita de parintii ei la domiciliul copilului nostru.
Divortul a fost pronuntat din vina exclusiva al ei cu 4 ani in urma.
Casa apartine parintilor mei unde locuim impreuna adica copilul eu si parintii mei.
La ultima vizita al fostei sotii a adus un copil de al ei in varsta de 2 ani din actuala casatorie si intentiona sa intre pe domeniul nostru.
Mama mea i-a spus ca aici nu este gradinita iar ea a amenintat-o ca "va dau in tribunal".
Mentionez ca nu a spus copilului nostru care are acum 7 ani, ca are un frate doar ca mai este un copil in alta localitate, nu a intrebat pe nici unul din noi daca ai permitem accesul insotita de copilas.
Urmare a fost reactia mamei mele care nu i-a spus sa plece nici sa intre , ca asi inceput sa o ameninte pe mama . Eu in momentul acela nu am fost acasa ci chemat la o urgenta dar a surprins si tatal meu discutia scurta care a avut loc .
Copilul meu nu a aratat interes sa isi vada mama si copilasul mic . Chiar a afost foarte hotarat sa ai spuna sa nu mai vina la el deoarece si penultima data copilul a stat 15 minute cu ea in camera apoi a lasat-o singura caci nu converseaza cu el , asta de fiecare data cand vine in vizita ea se joaca pe telefon diferite jocuri sau sta si se uita pe geam sau se uita cum se joaca copilul fara sa vorbeasca cu el.
cu un avocat capabil si un pic de lupta poti sa o ambalezi fff frumos pe cumatra.. depinde ca scrie in hotarire daca scrie cu acordul tau in in baza unui program poti sa impui acest aspect , cu politist cu tot de mina cu executor .etc .
Daca va uitati putin pe dispozitiile legale de mai jos, dumneavoastra (cu atat mai mult parintii dv.) nu aveti nici un drept de a impiedica vizitarea copilului de catre mama sa si fratele sau.
Faptul ca divortul a fost pronuntat din culpa ei exclusiva nu are nici o relevanta in exercitarea legaturilor parintesti.
Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului
Art. 14
(1) Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele,...
(2)Copilul are dreptul de a-si cunoaste rudele si de a intretine relatii personale cu acestea, precum si cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, in masura in care acest lucru nu contravine interesului sau superior.
(3) Parintii sau un alt reprezentant legal al copilului nu pot impiedica relatiile personale ale acestuia cu bunicii, fratii si surorile ori cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, decat in cazurile in care instanta decide in acest sens, apreciind ca exista motive temeinice de natura a primejdui dezvoltarea fizica, psihica, intelectuala sau morala a copilului.
Art. 15
(1) In sensul prezentei legi, relatiile personale se pot realiza prin:
a) intalniri ale copilului cu parintele ori cu o alta persoana care are, potrivit prezentei legi, dreptul la relatii personale cu copilul; b) vizitarea copilului la domiciliul acestuia;
OUG nr. 97 / 2005
Art. 26.
(2) Domiciliul minorului este la părinţii săi sau la acela dintre părinţi la care el locuieşte statornic ori, după caz, la reprezentantul său legal sau la persoana fizică ori juridică la care este încredinţat în plasament.
Va multumesc pentru raspuns .
Am citit Legea si sunt familiarizat cu ea .
Art. 15 aliniat 1 lit e scrie = transmiterea de informatii copilului cu privire la parintele ori la alte persoane care au dreptul de a mentine relatii personale cu copilul.
In cazul de fata copilul nu a fost informat de vizita fratelui vitreg, drept urmare reactia care a urmat.
Intrebarea este = sunt obligati parintii mei sa primeasca in casa lor alte persoane decat cele mentionate in sentinta de divort pentru a vizita copilul?
o zi placuta
Parintii dvs nu sunt obligati la nimic, insa dvs trebuie sa permiteti vizita fostei sotii.
Intamplarea face ca dvs si copilul sa lucuiti cu parintii, dar asta nu are legatura cu relatia mama-copil.
Daca copilul o respinge pe mama, ea singura va lua anumite masuri... sau nu