avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

am lucrat pana acum o saptamana la o firma din sibiu. daca nu mi s-a desfacut contractul de munca, pot sa ma angajez cu contract la alta firma???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:19, 17 Mai 2012
Puteti sa va angajati oriunde si oricand doriti, Codul muncii permite cumulul de contracte individuale de munca.
Potrivit art.35 alin.1 C.mun., orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Asadar, incheierea unui nou c.i.m. nu este conditionata de incetarea vechiului c.i.m. decat in situatia in care exista o situatie de incompatibilitate ....alin.2 al art.35 C.mun. prevede ca, fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)
Contractele de munca speranta1977 speranta1977 Buna ziua, Sunt angajata cu contract de munca pe 8 ore la o firma si doresc sa ma mai angajez la o alta firma cu contract de munca pe 4 ore.Este posibil? (vezi toată discuția)
Urgenta postolachi postolachi Pot semna un nou contract individual de munca chiar daca firma la care muncesc acuma nu mi-a inchis actualul contract.Precizez ca la actuala firma mi-am depus ... (vezi toată discuția)