avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de colaborare

Un contract de colaborare poate constitui vechime în specialitate?
Îmi este necesar pentru întocmirea unui dosar de participare la concurs, în vederea ocupării unei funcţii publice.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:37, 16 Decembrie 2008
depinde, in primul rand de ce activitate ai efectuat.
in mod normal daca ai pfa poti sa treci ca vechime in munca pt ca tu practic ai lucrat si ti-ai achitat singur cotizatiile catre sanatate, etc.
mobi a scris:

Un contract de colaborare poate constitui vechime în specialitate?
Îmi este necesar pentru întocmirea unui dosar de participare la concurs, în vederea ocupării unei funcţii publice.

Este discutabil si depinde!

Un contract de colaborare mascheaza, de multe ori, un contract individual de munca, fara sa poata fi pus semnul egalitatii intre cele doua tipuri de contracte, din varii motive care nu prezinta interes aici!

Daca, de exemplu, ati fost consilier juridic si au fost trecute in carnetul de munca toate mentiunile, chiar daca ati avut un contract de colaborare, vechimea realizata in functia de consilier juridic poate fi asimilata vechimii in functia publica de consilier juridic.
Daca, insa, ati fost contabil, aceasta perioada nu va fi considerata vechime in functia publica de auditor, expert ori inspector!

Reveniti cu mai multe amanunte, poate va putem ajuta!
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2008
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public si declaratia de avere? Irina S. Irina S. Considerati ca potrivit L:176/2010, o persoana angajata in cadrul RAGCL in functia de economist, este asimilata cu \"functionarul public\" ? Este acesta ... (vezi toată discuția)
Vechimea in specialitate Elle_Eleonora Elle_Eleonora Care sunt profesiunile juridice? Vechimea in munca de secretar la o primarie dintr-o anumita comuna este considerata vechime juridica? Dar cea de mediator? (vezi toată discuția)
Recunoastere vechime studii privat vs bugetar cristiis cristiis Acum o luna am adresat o intrebare catre ANFP la care am primit un raspuns dar oarecum pe langa subiect. Incerc de mai mult timp, cu mai multe persoane ... (vezi toată discuția)