avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la chirie
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la chirie

va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema:am control de la finante si au gasit o factura cu inchirirere spatiu cu tva.furnizorul nu are notificare.pot oare sa stornez factura sa o fac fara tva daca este din 2009?sau ce alta solutie legala am?
Cel mai recent răspuns: ion g , utilizator 10:27, 24 Mai 2012
pct. 38, alin 3 din norme
Opţiunea prevăzută la alin. (1) se va notifica organelor fiscale competente pe formularul prezentat în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice şi se va exercita de la data înscrisă în notificare. O copie de pe notificare va fi transmisă clientului. Depunerea cu întârziere a notificării nu va anula dreptul persoanei impozabile de a aplica regimul de taxare şi nici dreptul de deducere exercitat de beneficiar în condiţiile art. 145 - 147^1 din Codul fiscal. Dreptul de deducere la beneficiar ia naştere şi poate fi exercitat la data la care intervine exigibilitatea taxei, şi nu la data primirii copiei de pe notificarea transmisă de vânzător.
mii de multumiri pt.un asa raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva cladire veche anelusca anelusca Am achizitionat o cladire + teren cu TVA. Furnizorul nu a inregistrat Anexa 1 -Notificare privind optiunea de taxare la Administratia Financiara. Pot sa deduc ... (vezi toată discuția)
Tva zako zako Detin o firma neplatitoare de TVA.Este corect ca pentru spatiul inchiriat sa platesc TVA? (vezi toată discuția)
Chirie fara tva companie cu mai multe spatii danileo danileo Buna ziua, Avem o firma platitoare de tva care detine mai multe cladiri de birouri, facturand normal cu tva chiria catre chiriasi. Este posibil sa avem ... (vezi toată discuția)