Am un salariat care a fost arestat preventiv. Pe durata arestului cim i-a fost suspendat. Acum am primit incheierea instantei (definitiva) care impune salariatului sa nu exercite profesia, meseria sau activitatea in exercitarea careia a comis fapta.
In aceasta situatie eu ce fac cu salariatul? Trebuie sa ii incetez cim?
Daca aveti posibilitatea sa va folositi de serviciile salariatului intr-o alta functie sau meserie, printr-un act aditional, dupa incetarea suspendarii, ii puteti schimba felul muncii, locul de munca, salariul de incadrare, eventuale sporuri. Daca firma considera ca nu are nevoie de salariat va dispune incetarea activitatii.
In baza art.56 alin.1 li.h C.mun. ii incetati de drept c.i.m. ..
Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
......
h) ca urmare a interzicerii exercitarii unei profesii sau a unei functii, ca masura de siguranta ori pedeapsa complementara, de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus interdictia;
.....
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
Desfacere cim
brezan
Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti ce inseamna desfacerea CIM cf. Art.56 lit. i din Legea 53/2003? Pe internet am gasit variante diferite:
1. ca urmare a ... (vezi toată discuția)