avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura obtinerii unui certificat de grefa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura obtinerii unui certificat de grefa

buna ziua, imi puteti spune , va rog, care este procedura obtinerii unui certificat de grefa de la judecatorie? Cereri, taxe etc. si daca poate merge o persoana straina de proces sa ridice acest certificat? Va multumesc.
Se achita o taxa de un leu (la cec sau la trezorerie), un timbru judiciar de 0,15 lei. Se formuleaza o cerere scrisa pentru eliberarea certificatului, aratandu-se numarul de dosar. Toate acestea se depun la registratura instantei. Certificatul se poate elibera in aceeasi zi sau, daca functionarele au mult de lucru, vi se da termen peste cateva zile. O persoana care nu este parte in dosar nu poate ridica certificatul, decat in baza unei procuri (sau imputernicire, daca solicitantul este societate comerciala)
da, solicitantul este persoana juridica. Imputernicirea trebuie facuta la notariat?
Daca solicitantul este persoana juridica, plata taxei de timbru de 1 leu sa fie facuta pe numele persoanei juridice. La fel si cererea . Pentru ridicarea certificatului trebuie sa emita o imputernicire simpla pentru o persoana fizica, cu semnatura reprezentantului legal si stampila societatii. Imputernicirea nu trebuie autentificata .
am inteles. va multumesc foarte mult

cererea de eliberare a certificatului de grefa se va face in numele administratorului sau al societatii? cu toate datele ei de identificare..
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cererea trebuie sa sune cam asa:
"Subscrisa SC...., cu sediul in ....., inmatriculata....CUI....,reprezentata legal de x - director general (sau administrator), reclamanta (sau parata) in dosarul....pe rolul acestei instante, va rugam sa ne aprobati eliberarea unui certificat de grefa privind obiectul, partile si termenul acestui dosar...."

Alte discuții în legătură

Certificat de grefa marina_s marina_s Va rog sa ma ajutati.Am nevoie de un certificat de grefa de la judecatoria sect 2.Cum trebuie sa procedez? (vezi toată discuția)
Cum se obține un certificat de grefă? VivieneV VivieneV daca instanta a admis cererea de modificare a componentei organelor de conducere, nu am primit inca hotararea, ce trebuie sa fac pentru a obtine certificatul ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine un certificat de grefa? ionpavelarh ionpavelarh Cum se poate obtine un certificat de grefa , si care este baza legala pentru a obtine acest certificat de grefa (vezi toată discuția)