avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acte la achizitionarea unui apartament?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acte la achizitionarea unui apartament?

Buna ziua,
Imi cumpar un apartament,as dorii sa stiu ce acte trebuie sa imi dea proprietarul apartamentului la cumpararea acestuia?
Multumesc frumos.
Toate actele de proprietate anterioare contractului de vanzare-cumparare ce il incheiati cu dansul.
Adica contract prin care el a cumparat(sau certificat mostenitor+ titlul autorilor lui) etc.Insa vanzarea se incheie la notariat unde notarul va v-a inmana aceste acte.:D
Daca vreti sa verificati dvs. actele inainte de perfectarea la notariat (ceea ce este foarte bine), solicitati sa va prezinte actul (actele) de proprietate IN ORIGINAL (contract de vanzare cumparare, acte de donatie, contract de schimb, certificat de mostentor etc.), documentatia cadastrala si incheierea de intabulare.
Multumesc frumos pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cumparare casa hosten hosten Buna seara,va rog sa ma ajutati.Ce conditii trebuiesc indeplinite la cumpararea unei case la tara ?Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Intabulare ska8er ska8er Buna ziua, Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)
Extras cf pentru un teren obtinut prin act de donatie Dana-Ralucaa Dana-Ralucaa Buna ziua! Detin un teren obtinut prin act de donatie de la bunicii mei. Terenul a fost achizitionat in urma cu multi ani si am doar un contract de ... (vezi toată discuția)