avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ruda de gradul 1
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ruda de gradul 1

in cazul in care mama se casatoreste cu un alt barbat, acesta va deveni, ca efect al casatoriei, ruda de gradul 1 cu copii mamei?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:29, 18 Mai 2012
Nu. Va deveni afin, nu ruda
Legătura de afinitate astfel dobândită are acelaşi grad cu gradul de rudenie al celuilalt soţ?
Da.
cat de legala si de neabuziva considerati ca este introducerea unei clauze de nonconcurenta in cadrul unui contract de subinchiriere intre 2 societati comerciale?
E un test fulger, sau ce este acest tir de intrebari fara legatura intre ele?!
:)

Raspunsul nu poate fi decat la fel de lapidar ca si intrebarea : de principiu partile pot stabili in contracte orice clauze cata vreme nu contravine prevederilor legale si bunelor moravuri. O astfel de clauza nu contravine legii, de asemenea nici abuziva nu pare a fi. Acum, depinde de situatia concreta, de cum e formulata clauza, etc.

Alte discuții în legătură

Relatie de afinitate ghimicim ghimicim Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca intre nora si mama vitrega a sotului exista relatie de afinitate? Multumesc! (vezi toată discuția)
Notiunea de "afin" OvidiuRosca OvidiuRosca Va rog sa-mi spuneti care este sensul juridic al termenului \"afin\". Ma intereseaza in primul rand sa stiu daca nasul de casatorie este afin cu finul sau, in ... (vezi toată discuția)
Grade de rudenie intre cumnati danabra danabra ce grad de rudenie este intre sotul meu si sotul surorii mele, la fel si intre sotul meu si parintii mei (vezi toată discuția)