avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributia de sanatate pentru contractul de colaborare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributia de sanatate pentru contractul de colaborare

sunt pensionar la termen, am si un C.I.M. de 8 ore (deci lucrez si se plateste contributia ) dar am si un contract de colaborare la o asoc. Stiu ca daca esti salariat nu trebuie sa mai platasti contr de sanatate ptr colaborare dar pe de alta parte este prevazut ca pensionari trebuie sa plateasca. In situatia mea trebuie sa platesc sau nu. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:19, 21 Mai 2012
Am inteles perfect ce va interesa pe dvs
Realizati atat venit de natura celui prevazut laart257(2)lit.a( venit din salariu si venitul din colaborare,care este activitate dependenta din pc. de vedere fiscal,atata timp cat nu sunteti inregisrat PFA) cat si venit realizat de natura celui prevazut la art.257(2^2), ( pensii-pensionarii ale cãror venituri din pensii depãşesc 740 de lei) si atunci cf. pc.6 de modificare a al.(3)veti plati contributie pt. toate veniturile,deci si pt.colaborare .
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea cass din pensie A183 A183 Buna ziua, Tatal me are 60 de ani este pensionar, dar lucreaza incontinuare la o societate privata. Este normal sa plateasca de 2 ori contributia catre ... (vezi toată discuția)
Sunt pensionar militar angajat, din veniturile realizate este obligatorie retinerea cass? arvat_t arvat_t Sunt pensionar militar,mi se retine cass prin cupon de pensie,in cazul in care sunt incadrat in munca ,angajatorul este obligat sa-mi achite cass ?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Impozit sanatate nica_loredana nica_loredana daca un angajat caruia ii se opresc toate impozitele, obtine venituri si din asigurari atunci trebuie sa plateasca si impozitul pentru sanatate? (vezi toată discuția)