avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit acoperire pierdere fiscala 2010
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

acoperire pierdere fiscala 2010

daca din 2008 si pana in 2011 firma a fost platitoare de impozit microintrepridere insa in 2010 toate firmele au platit impozitul forfetar, pierderea fiscala aferenta lui 2010 se poate acoperi din profitul fiscal din 2012 cand firma a devenit platitoare de impozit pe profit?
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 05:52, 20 Mai 2012
Buna dimineata,

Singura v-ati dat raspunsul. Fiind platitoare de impozit pe venit. microintreprinderilor, pierderea fiscala (!!!!) nu se recupereaza in momentul devenirii ca platitor pe impozit pe profit. De fapt, nici nu se poate vorbi de o pierdere fiscala in cazul firmelor platitoare de imp pe venit microintreprinderilor. Siingura pierdere care se poate recupera in acest caz este pierderea contabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire declaratie 101 mi37 mi37 Daca pana in 2007 societatea a platit impozit pe venit micro. iar din 2008 este platitoare de impozit pe profit in declaratia 101(cea aferenta anului 2008) se ... (vezi toată discuția)
Pierdere fiscala microintreprinderi contabil20 contabil20 (4) Contribuabilii care au fost plătitori de impozit pe venit şi care anterior au realizat pierdere fiscală intră sub incidenţa prevederilor alin. (1), ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere ani anteriori Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna dimineata! As avea nevoie de un pic de ajutor. In 2008 am pierdere contabila si fiscala. In 2007 si 2006 am profit contabil reportat ( care este mai mic ... (vezi toată discuția)