avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier pentru posesie de arma alba
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier pentru posesie de arma alba

acum 2 zile am fost oprit de jandarmi pentru un control de rutina, mau perchezionat si au gasit un BOX asupra mea. mau dus la sectie, miau luat datele, declaratii, etc

Intrebarea mea este ce consecinta va avea aupra mea acest fapt? Mi s-a zis sa stau linistit ca o sa platesc o amenda, ca o sa fiu chemat ca sa mai dau declaratii etc. Mi s-a mai zis ca singura chestie care o sa mi se intample este ca nu voi putea sa ma angajez in politie si jandarmerie.
Avand in vedere ca nu oferiti prea multe amanunte referitoare la locul si motivul " controlului de rutina" va pun alaturat un extras din Legea 61/1991 ptr a va face o idee.
" ART. 2
(1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:
1. portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arme albe zarnik zarnik Buna ziua!In urma cu 2 zile veneam acasa seara din oras cu autoturismul personal.Am fost oprit de politie.Mi-au facut un control asupra masinii unde mi-au ... (vezi toată discuția)
Arme albe Seekhelp Seekhelp Buna ziua! Am fost oprit de o patrula de politie, am prezentat actele, politistul a cerut sa verifice masina, l-am lasat si a descoperit un box, un spray ... (vezi toată discuția)
Achizitie baston telescopic ANONIMUL27 ANONIMUL27 Dupa ce am fost atacat de mai multe ori, am hotarat sa imi iau un baston telescopic pe care sa il port la mine ca sa nu mai fiu cu mainile goale in fata ... (vezi toată discuția)