avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Stagiar nelamurit
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Stagiar nelamurit

sunt angajat ca si consilier juridic debutant, insa sunt intr-un fel cam de capul meu. intrebarea mea ar fi: inscrierea aceasta in Uniunea Consilierilor Juridici trebuie facuta pana la ce data? Data avuta in vedere este cea a angajarii pe acest post. Intrebandu-i pe cei cu experienta, juristi cu vechime, nu au stiut ce sa-mi spuna. nici cei mai tineri nu au putut sa-mi dea un raspuns concret. Ce mai, e o mare nebuloasa! Cel putin din punctul meu de vedere.
Cel mai recent răspuns: ContSters6117 , utilizator 09:51, 17 Decembrie 2004
nu exista o data limita pt inscriere.te angajezi si te duci la ei pt formalitati(o taxa de inscriere+taxa lunara;vei mai avea nevoie de o stampila a ta+roba pt instanta,deci alti bani).Ce nu stiu(in Craiova nu e stabilit inca)e daca la incriere trebuie sa aduci si semnatura unui indrumator pt stagiatura-aici legea tace fiecare CCJ trebuind sa decida pt el.ceea ce faci fara sa fii inscris nu e recunoscut.

>sunt angajat ca si consilier juridic debutant, insa sunt intr-un fel cam de capul meu. intrebarea mea ar fi: inscrierea aceasta in Uniunea Consilierilor Juridici trebuie facuta pana la ce data? Data avuta in vedere este cea a angajarii pe acest post. Intrebandu-i pe cei cu experienta, juristi cu vechime, nu au stiut ce sa-mi spuna. nici cei mai tineri nu au putut sa-mi dea un raspuns concret. Ce mai, e o mare nebuloasa! Cel putin din punctul meu de vedere.
sunt de acord cu tine ca este o nebuloasa. eu de exemplu m-am inscris in colegiu inainte de a profesa deorece ni s-a spus ca vom avea anumite avantaje fata de cei care se vor inscrie ulterior.
o data limita pentru inscrierea in Colegiu nu exista si cred ca data avuta in vedere este data angajarii.
conform statutului, profesia de consilier juridic se exercita personal de consilierul juridic inscris in tablou profesional al consilierilor juridici definitivi sau stagiari. exercitarea activitatii specifice profesiei de consilier juridic prin nerespectarea conditiilor prevazute de lege si de statut (deci inclusiv neinscrierea in Colegiu!) reprezinta exercitarea fara drept a profesiei de consilier juridic si se sanctioneaza conform legii penale.
deci sfatul meu ar fi sa te inscrii cat mai curand posibil in Colegiul de care apartii pentru a evita situatiile neplacute, mai ales ca prin inscrierea in Colegiu vei primi (contra cost, ce-i drept) stampila si roba. de roba ai nevoie pentru a merge in instanta, iar de stampila ai nevoie pentru avizarea si contrasemnarea actelor juridice.
daca esti si stagiar ar fi bine sa iti cauti un consilier juridic definitiv care sa te indrume in cei 2 ani de stagiatura. la acest capitol nu stiu sa iti zic mai multe deoarece si eu sunt in aceeasi oala ca si tine. nu stiu daca trebuie facut un contract cu consilierul care te indurma sau altceva. aici la noi la Colegiu ai dreptul sa propui tu un indrumator daca nu iti propun ei si poti alege.
multa bafta

>sunt angajat ca si consilier juridic debutant, insa sunt intr-un fel cam de capul meu. intrebarea mea ar fi: inscrierea aceasta in Uniunea Consilierilor Juridici trebuie facuta pana la ce data? Data avuta in vedere este cea a angajarii pe acest post. Intrebandu-i pe cei cu experienta, juristi cu vechime, nu au stiut ce sa-mi spuna. nici cei mai tineri nu au putut sa-mi dea un raspuns concret. Ce mai, e o mare nebuloasa! Cel putin din punctul meu de vedere.
mai baieti,
...si alte forumuri s'au preocupat de framantarea aiasta.
paranteza: kum te'au angajat 'debutant', daca nu esti in UCCJR ?! [in ce temei a facut angajatorul calificarea, mai ales ca esti de unul singur - neinspirata negociere]
...problema spinoasa pe care guvernarea actuala trebuia sa o REZOLVE, era ca statutul de FUNCTIONAR PUBLIC era asimilat si de CONSILIERII JURIDICI din sectorul privat, asha cum azi au acest statut asimilat, personalul vamal.
DECI Legiuitorul NU a vrut sa REZOLVE problema consilierilor juridici (care oricum, cei de la stat au ramas sub incidenta legii 188din1999), ci a vrut sa SCAPE de functionarii publici din SECTORUL PRIVAT. ATAT !!! sa va intre bine la tartacutsa
fortuna vis,
maximilian

>sunt angajat ca si consilier juridic debutant, insa sunt intr-un fel cam de capul meu. intrebarea mea ar fi: inscrierea aceasta in Uniunea Consilierilor Juridici trebuie facuta pana la ce data?
Multumesc mult pentru raspunsuri. Chestia teribila este ca am incercat sa gasesc un numar de telefon, o adresa ... IMPOSIBIL. E ca si cum nu ar exista. Am incercat toate pistele posibile - nimic. Dar cum nu exista probleme, ci numai solutii ale resppectivelor probleme...
incearca sa intri pe siteul www.ccj.ro, poate acolo afli mai multe despre colegiul din judetul tau.
sa inteleg ca nici restul consilierilor juridici din zona ta nu sunt inscrisi in colegiu?
mai intereseaza-te si pe la institutiile publice (prefectura, primarie, finante, garda de mediu, etc) la departamentele juridice este imposibil sa nu afli vreo informatie.
bafta

Alte discuții în legătură

Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)
Angajarea la o societate comercială în funcția de consilier juridic Anca-Elena-01 Anca-Elena-01 Dupa terminarea facultatii de drept (cu licenta) ma pot angaja ca si consilier juridic la o societate comerciala? Trebuie sa fac parte din CCJ? Dintre voi ... (vezi toată discuția)
Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)