avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA taxi poate angaja pf?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA taxi poate angaja pf?

intrebarea a mai fost adresata pana acum, si din discutiile pe forum , nu se intelege daca o persoana fizica autorizata taxi poate angaja alta persoana fizica, conform OG 46. cred ca raspunsurile trebuie date ca sa inteleaga toata lumea, si de catre cei cu carte mai multa sau mai putina, si nu cu interpretari din mai multe legi.
am fost la primarie si mi-au spus ca nu se poate ca este o lege speciala si m-au trimis la ITM.
am fost la ITM, si mi-au spus ca este legal conform OG 46.
ideea e daca se poate , si care sunt pasii de urmat.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
celestin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:44, 22 Mai 2012
Se pot angaja terte persoane pe PFA. Incheiati contract de munca cu viitorul angajat si va trebui sa luati legatura cu un inspector de resurse umane sau un contabil sa va introduca datele in REVISAL.
PFA poate avea salariati, incepand cu luna mai a anului trecut.

www.avocatnet.ro/content/art...
ARTICOLUL 17

(1) PFA isi poate desfasura activitatea conform prevederilor art. 4 lit. a) sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca, incheiat in conditiile legii.
(2) Cu toate acestea, o persoana poate cumula calitatea de persoana fizica autorizata cu cea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel pentru care PFA este autorizata.

(3) PFA nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza potrivit art. 16, chiar daca colaborarea este exclusiva.

modificat de: Ordonanta de urgenta nr. 46/2011 – pentru modificarea si completarea art. 17 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale din 11 mai 2011, M. Of. 350/2011 ;
buna ziua!
multumesc de raspunsuri, dar acestea nu raspund obiectului intrebarii.
repet:
poate un PFA care executa activitatea de taxi sa angajeze o alta persoana care sa presteze aceleasi servicii?
daca da , care sunt pasii de urmat, in conditiile in care primaria (sau cel putin responsabilul cu activitatea de taxi din cadrul primariei) zice "verbal" ca nu se poate deoarece activitatea de taxi exte reglementata de o mlege speciala.
Poate noi nu am inteles bine ceea ce ati scris, dar asta se intelege din postarea Dvs. Si cred ca nu ati citit ceea ce este postat in linkul atasat de mine in mesajul anterior, altfel ati fi gasit acolo raspunsul, cu siguranta.

Intrebare:
Am o cunostinta taximetrist care a suferit un accident din cauza diabetului a trebuit sa ii taie laba piciorului El fiind PFA poate sa angajeze un prieten sa lucreze pe masina lui de taxi ?

Raspuns:
Da, poate angaja alta persoana. Atentie la licenta de taximetrie sa nu fie nominala pentru ca in acest caz e nevoie de licenta pe numele noului angajat, daca e pe masina nu mai este cazul.


www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Autorizatie taxi pf Carco Carco Salutare! Care este procedura pentru a oferi servici taxi pentru persoana fizica? am masina si as vrea sa ma apuc de meseria asta! VA MULTUMESC ANTICIPAT! (vezi toată discuția)
Firma taxi gullerosman gullerosman va rog sa mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa imi deschid o firma de taxiuri.multumesc (vezi toată discuția)
Vreau sa ma autorizez ca pfa taximetrist dacyan dacyan M-am liberat de 2 ani din penitenciar pt o condamnare de 10 ani pt lg 143/2000. Am executat fractia si m-am liberat pt buna purtare. As vrea sa-mi deschid PFA ... (vezi toată discuția)