avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consecinte la infractiuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consecinte la infractiuni

Buna ziua . Ma numesc Ahman Bogdan asi vrea sa stiu si eu doriti sa ma ajutati .

Sunt cercetat in stare de libertate sub aspectul savarsirii infractiunilor " Favorizarea infractorului si Fals in declaratii fapte pedepsite la articolul 264 si 292 cu aplicarea articolului 33 litera b Cp .

Fapta principala .. de la care s`a ajuns la asa ceva este din urma unui accident de masina .

Asi dori consecintele urmarii acestor infractiuni , ce pedeapsa asi putea primi ?

Va Multumesc
In functie de circumstante comiterii faptei si de circumstrantele persoanale, urmeaza a va fi individualizata pedeapsa, in cazul in care veti fi trimis in judecata si gasit vinovat. Pentru infractiunea de favorizare a infractorului , pedeaspa stabilita de lege este inchisoare de la 3 luni la 7 ani., iar pentru falsul in declaratii, pedeapsa stabilita de lege este de 3 luni la 2 ani inchisoare sau cu amendă.
Tinand cont si de faptul ca sunteti cercetat pentru un concurs de infractiuni, devin aplicabile prevederile art. 33 C. penal, conform carora, se stabileste pedeapsa pentru fiecare dintre infractiunile concurente, apoi se contopesc, aplicandu-se pedeapsa cea mai grea, care poate fi sporita pana la maximul ei special ( 7 ani in spta) , iar daca instanta va considera acest maxim ca fiind insuficient, se mai poate agauga si un spor, de pana la 5 ani.
Pffff sa inteleg ca este posibil sa imi dea executare ? este prima data cand am probleme cu justitia dar in timpul procesului se poate rasturna situatia sa ies din incurcatura ? articolele care imi sunt aplicate sunt mai mult de pe baza orala, nu scris , intr`o propozitie , daca martorii care au participat in accident in timpul procesului sa declare ca eu nu stiu nimica de cele intamplate?
Am specificat ca cele de mai sus sunt aplicabile in functie de circumstante. Daca nu exista antecedente penale , daca vor fi retinute si alte circumstante atenuante, si multi alti ,,daca,, , pedeapsa nu este neaparat inchisoare sau nu cu executare.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Multumesc mult pentru sfat si pentru timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de la locul de munca dercos dercos am furat de la firma unde lucrez niste bunuri in valoare de 10000 ron,inca nu sunt siguri cine a furat dar ne ancheteaza pe toti,la politie nu am fost chemati ... (vezi toată discuția)
Cui nu i se poate intampla pertonela pertonela pentru o persoana importanta pt mine care a avut un accident si nu au fost victime ,am recunoscut ca am fost eu la volan persoana in cauza bause ceva,ce mi se ... (vezi toată discuția)
Cum va primi pedeapsa??? monicacm monicacm buna dimineata....o persoana cercetata in acelasi dosar, fiind incadrata la mai multe articole din c.p cum va primi pedeapsa? cum decid judecatori pedeapsa?va ... (vezi toată discuția)