avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul inceteaza un ccm incheiat pe durata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul inceteaza un ccm incheiat pe durata nedeterminata

Buna ziua,

Fratele meu a fost angajat acum o luna si o saptamana pe perioada nedeterminata. Vineri i s-a spus ca nu il mai pot tine deoarece nu mai au timp sa faca training-ul cu el si vor angaja alt om in locul lui care are experienta in domeniu. Astazi a aflat ca pe acel individ l-a angajat pe acelasi post. El nu a primit nici o decizie de incetare a ccm nici pana in zi de azi. Pe respectivul individ l-a angajat cu data de azi: 21.05.2012. Daca merg la ITM pot afla informatii despre acest caz?
Cel mai recent răspuns: PaladeSimona , utilizator 17:48, 21 Mai 2012
Si ce vreti sa contestati/sesizati la ITM daca nu exista decizie de concediere a fratelui dv.?
Daca fratele va fi concediat mai intai va trebui sa primeasca preaviz de 20 de zile lucratoare in care va avea tote drepturile si obligatiile in calitate de salariat si apoi decizia de concediere. Dupa primirea deciziei are dreptul la contestarea ei.
Faceti sesizare la ITM, iar ei o cerceteze cazul si o sa va dea un raspuns.
resurseumane2012 a scris:

Faceti sesizare la ITM, iar ei o cerceteze cazul si o sa va dea un raspuns.

Ce va sesiza? Ca angajatorul a facut o angajare? Ca i-a spus verbal ca nu-l mai poate tine?
O sesizare trebuie sa fie argumentata in fapt si in drept.

I s-a spus ca de azi sa nu mai mearga la lucru ca l-a angajat deja pe celalalt individ. Dar nu i-a dat nici un act la mana, nu a fost defapt bagat in seama. Este posibil sa nu i se fi inregistrat cim la ITM? Daca da, in cazul unui proces se iau in calcul martorii?
La angajare trebuia sa primeasca/sa ceara un exemplar al contractului de munca.
Si daca era in perioada de proba tot trebuia sa primesca o notificare scrisa privind incetarea contractului.
Daca a lucrat fara forme legale poate sesiza ITM, cat despre martori sunt necesari daca sunt dispusi sa depuna marturie.

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz ContSters329374 ContSters329374 Buna ziua! In urma cu 26 de zile am semnat contractul indivdual de munca dar pana la acesta data nu mi s-a eliberat nicio copie. Mentionez faptul ca vreau sa ... (vezi toată discuția)
Incetare abuziva cim pe perioada determinata jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va supun atentiei urmatoarea situatie: verisoara mea s-a angajat pe perioada determinata pe un post al carui titular de drept era in ... (vezi toată discuția)
Preaviz, perioada proba...etc. ietam ietam Am urmatoarele nelamuriri: -o firma, la care a lucrat un prieten, a folosit metoda insolventei si apoi s-a numit altfel; -postul a ramas acelasi, respectiv ... (vezi toată discuția)