avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Sesizare politie, primarie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Sesizare politie, primarie

Buna ziua,
As dori sa adresez o petitie la politie alaturi de alti locatari,impotriva unui vecin care detine un numar de 19 caini de diferite varste.Acestia nu au un adapost propriu-zis,fiind adapostiti intr-un garaj de unde ies liberi.Doi dintre caini sunt agresivi,fiind adapostiti intr-o curte ingradita al carei gard il sar frecvent,muscand pasarile de curte ale vecinilor;precizez ca locuiesc in mediul rural.Animalele nu au certificat de sanatate si produc distrugeri in gradinile si curtile oamenilor.Am doua intrebari:
1.cui adresam reclamatia?;
2.care este temeiul legal?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:58, 21 Mai 2012
La politia animalelor
Legea nr 205/2004
Legea 205/2004 se refera la conditiile privind detinerea animalelor si protectia lor si ne este utila.Totusi este foarte vaga.As dori sa stiu ce alta lege putem invoca avand in vedere ca animalele sunt agresive si ne-au provocat daune.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
dyyanna, utilizator
Eventual puteti formula actune in instanta ,intemeindu-va plangerea pe art 1001 Codul civil
Proprietarul unui animal,sau care se serveste cu dansul,in cursul serviciului,este responsabil de prejudiciul cauzat de animal sau ca animalul se afla sub paza sa,sau ca a scapat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curte comuna, vecinii au facut gradina zoologica gremlin? gremlin? Buna ziua , Va scriu cu disperare deoarece nu stiu cum sa fac in urmatoarea situatie delicata in care ma aflu : locuiesc la curte,intr-o zona foarte ... (vezi toată discuția)
Latrat câine c.dumitrache c.dumitrache buna! as dori sa stiu daca exista vreo lege in care imi pot lua vreo amenda din cauza cainelui meu bezmetic (metis labrador cu viszla)care latra cam 2-3 ore ... (vezi toată discuția)
Legarea unui catel in lesa valcris valcris Buna ziua. Exista vreo lege care sa-mi interzica sa leg un catel in lesa pe timpul zilei ? Avem un catel la firma unde lucrez si vrem sa-l legam in lesa de un ... (vezi toată discuția)